Toker’in konuşması şöyle;

Sayın Divan, değerli Genel Kurul üyeleri ve Sayın protokol, öncelikle hepinize saygılarımı sunuyorum. Göreve talip olan yönetimimize de şimdiden başarılar diliyorum. Allah yollarını açık etsin.

Bizler, Bursaspor’un peşinden yılmadan koşan taraftarlar olarak, senelerdir tek bir şey söylüyoruz. Bu kulübü doğru yöneten ve başarıya ulaştıran kimse, onu gerekirse sırtımızda taşırız diyoruz. Şehrin saygın iş insanları göreve talip olsun, bu kulüpte güçlü ve futboldan anlayan insanlar görev alsın diye insanların kapılarına kadar gidiyoruz. Gelin sorumluluk alın, siz yönetin, doğru yolda giderseniz en büyük destekçiniz biz oluruz diyoruz. Futbolu, mali konuları profesyonellere bırakın diyoruz. Bunun için bizden istenen ne varsa yapmaya hazırız diyoruz. Ama rahmetli başkan sonrası göreve gelen yönetimlerin hiçbiri bu dileklerimizi gerçeğe dönüştürmedi. Gelenler de kulübü adam akıllı yönetmedi. Yalanla, talanla olmaz dedik, dinlemediler. Başkanlık ve yöneticilik makamının nasıl bir sihri varsa, ona kapılıp gittiler. Göreve gelene kadar “Hep birlikte” diyenler, göreve gelince “Her şeyin en iyisini ben bilirim” diyorlar.

Kredi üstüne kredi çekerek, menajerlerle iş tutarak, transfer üstüne transfer yaparak, şeffaflıktan ve güven ortamından uzak davranarak, futbolu sadece kendilerinin bildiğini sanarak, her geçen gün bizi daha da dibe batırdılar. Bu şehrin insanını bu takımdan soğuttular. Neticesinde küme düştük, üç sezondur hiç hak etmediğimiz bir ligdeyiz ve şu an ne yazık ki dibin dibini gördük. Borcu zaten söylemeye gerek yok. Entübe haldeyiz şu an.

Benim, bu noktadan da kurtulacağımıza inancım tam. Yaptık, yine yaparız. Ama görüyorum ki camiamız bu inançla safları sıklaştırmak yerine, hala kavga derdinde. Biz, senelerdir olana bitene ses çıkarsak suçlu, çıkarmasak suçlu, karışsak suçlu, karışmasak suçlu olduk. Hatalarımız vardır, hepsini kabul ederiz ancak destek verdik eleştirildik, istifaya çağırdık eleştirildik. Bu kürsüye çıkıp bunlara da cevap verebilirdim ama vakit bunun vakti değil. Hep birlikte önümüze bakmak zorundayız. Egolar değil, fedakarlıklar konuşmalı. Biz birbirimizi yerken olan Bursaspor’a oldu. Hala bunu göremeyenler varsa, diyecek lafımız da, sabrımız da kalmadı açıkçası.

Herkes şunu bilmeli ki, geldiğimiz noktada Bursaspor için bir olmak ve birlik olmak yerine kavgayı seçen kim varsa, bizden değildir.

Şimdi, bugünden sonra yeni bir yönetim göreve başlıyor. Tüm Bursasporlulara düşen kongreyi bu salonda bitirmektir. Bu salondan çıktıktan sonra da tek işimiz, hiç olmadığı kadar bu takıma destek olmaktır. Bunu da tweet atarak değil, biletimizi alıp, stadyuma gelerek yapabiliriz. Yapmak zorundayız!

Tüm Bursasporlu dostlarıma, kardeşlerime, büyüklerimize sesleniyorum;
Eğer bu zor durumunda bile bu kulübe sahip çıkan bir başkan ve yönetim varsa, taraftar da bu çabaya destek olacak. Şehrin mülki amirleri, iş insanları, yönetim ve taraftar omuz omuza verecek, bu kulübü bu cendereden çıkaracak, yeni bir hikaye yazacağız.

İlk iç saha maçımızda Bursaspor’u gerçekten seven, “İyi günde, kötü günde” diyen herkesi stadyuma bekliyoruz. Sözün değil, icraatın vaktidir.

Son olarak, sözlerimi bir diğer konuya değinerek bitirmek istiyorum.
Ben, Teksaslı Ertuğ Toker olarak, tüm arkadaşlarım ve kardeşlerim adına, hepinize söz veriyorum.
Bursaspor, yoluna, köklü kimliği ile devam edecek.
Kurtuluşu FK olmakta bulan, başka bir kulüple yola devam etme hayali gören kim varsa, karşılarında bizi bulacak. Bu heveste olanları, Bursaspor’un büyüklüğünü kavrayamamış bu odakları hep birlikte yeneceğiz.

Birilerinin planları varsa, bizim de asla tükenmeyecek arma sevdamız var.

Sevgi ve saygılarımla.

Editör: Haber Merkezi