Bursada Bugün'ün Instagram hesabında Mehmet Ali Ekmekçi ve Serkan Yetişmişoğlu'nun büyük ilgi gören programı "EvdeKal"anlara Futbol"un konuğu Bursaspor önceki dönem teknik direktörü ve unutulmaz oyuncularından Ersel Uzgur oldu.

SERİ YAKALAMAK ZORUNDAYIZ
Bursaspor'un küçük grupları dahil de olmak üzere Süper Lig'in içinde olduğu her grupta şampiyonluk gördüğünü kaydeden Uzgur, bu sezon da gelecek olan başarıyla Yeşil Beyazlıların ait olduğunu yere çıkacağına inandığını vurguladı. Bursaspor'un TFF 1'nci Lig'de kalan 6 maçının çok önem taşıdığını kaydeden tecrübeli teknik adam, "Keçiören karşılaşması ile başlangıcın ardından iyi bir seri yapılmalı. Aksi halde işimizi zora sokabiliriz" açıklamasında bulundu.

BURSASPOR'A ÖLENE KADAR BORÇLUYUZ
Bursaspor'a sıradan teknik direktörlerin gelmesine karşı olduğunu vurgulayan Ersel Uzgur, " Bunu elbette ki yönetim bilir ama en çok içimizi acıtan bizlere güvenilmemesi. Ben şimdi kendimi nasıl göstereceğim ya da kanıtlayacağım. Kariyeri belli olmayan adama 20-30 maç sabrediliyor. Herkes Bursaspor'a bir şekilde faydalı olmak istiyor. İlk hedefimiz para kazanmak değil. Bursaspor, ismimizi ve her şeyimizi kazandıran kurum. Ölene kadar kendimizi borçlu hissettiğimiz bir kulüp Bursaspor. Bizim hesabımız yarın Kapalıçarşı'ya gittiğimizde Bursaspor muhabbeti yapmak" dedi.

VAKIFKÖY'E YAPILAN ELEŞTİRİLER HAKSIZ
Bursaspor'un altyapısı Vakıfköy'ün en çok eleştirilen yerlerden biri olduğunu vurgulayan Uzgur, "Her yıl mutlaka Yeşil Beyazlılara oyuncu yetiştiriyor. Şu anki kadroda bir sürü yetenekli genç kardeşimiz sahada yer alıyor. Altyapıdaki idareci ile futbolculara inanmak ve Bursaspor sevgisini aşılamak zorundayız. Menajerlerin oyuncuların etrafında olması dikkatlerini dağıttı. Altyapıdaki futbolcu iyi olduğu sürece onlara Bursaspor A Takımı'nın kapısı açılacaktır" açıklamasında bulundu.

BAŞARISIZLIĞI KİMSE KABUL ETMİYOR
Futbol hakkında karar verenlerin çoğunun futboldan çok uzak olduğunu söyleyen deneyimli teknik adam, "Onlar kendi fabrikaları gibi zannediyor. Futbolcu veya antrenörleri işçileri sanıyor. Bursaspor'da nice hatalar yapıldı. Uyardığınızda size kötü gözle bakılıyor. Bursa'daki bütün problemlerin anası başarısızlığı hiç kimsenin kabul etmemesidir. Çıkamazsak dünyanın sonu değil. Düştük bundan kötüsü bu ligde 10'uncu olmaktı. Sezon başında yaşadıklarımızı değerlendirdiğimizde bugün gelinen nokta son derece önemli. Taraftara da çok önemli görevler düşüyor. Takıma desteğini sonsuz sunmak zorunda. Süper Lig'e çıkmak için bu da son derece önemli" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi