Bursaspor Başkanı Erkan Kamat Bursaspor gündemindeki konularla ilgili olarak Bursa.com'da Tarık Çapçı'ya açıklamalarda bulundu.

İlk olarak futbolcuların performansına değinen Başkan Kamat. Çocuklar Hocalarıyla birlikte çok uyumlu bir şekilde çalışıyorlar. Verdikleri mücadele, ortaya koydukları performans ortada hepsinden çok memnunum. Ben de hepsiyle birebir diyalog halindeyim. Beni de çok sevdiklerini, güvendiklerini hissedebiliyorum. Zaten direkt olarak da dile getiriyorlar. Her hattımızla çok uyumlu bir ekibiz. Başarıya giden yolda da bu çok önemlidir.

HAKEM HATALARINA NEDEN SUSKUN?

Hakem hatalarına suskun kaldığım eleştirilerini duyuyorum. Böyle düşünenler benim verdiğim mücadeleyi bilmriyorlar. Kamuoyu önüne çıkıp açıklama yapmaktansa hakımızı yiyen mecranın yönetecileriyle konuşarak, tartışarak hatta kavga ederek Bursaspor'u savunuyorum. Daha yeni Federasyon Başkanı Nihat Özdemir'i arayıp dünkü penaltı pozisyonunu ile ilgili şikayetlerimi ilettim. Taraftarımız şunu iyi bilsin Bursaspor'un ne zaman hakkı yense ben bu durumu sorumluluğu olan herkese duyuruyor ve kavgamı ediyorum. Bunu kamuoyu önünde yapmaktansa böylesinin daha doğru olduğunu düşünüyorum. Sonuçta basın toplantısı yapıp "Hakemler hakkımızı yiyor" diye bağrınmak kolay; ama ben bu yönetimi benimsemiyorum. Direkt futbolun patronuna ulaşıp anlatıyorum. Camiamız bu konuda beni sessiz sanmasın. Ayrıca aldığımız karar gereğince hakem hatalarına karşı anında ve sıcak tepkileri yönetim kurulu üyelerimiz veriyorlar.

FUTBOLCU ALACAKLARI ÖDENİYOR MU?

Oyuncularımıza prim borcumuz yok. Sadece 3 aylık maaşları gecikmiş durumda. Üzerinde çalıştığımız banka temlikleri sorununu çözer çözmez maaşlarının da tamamını hesaplarına yatırcağız.

TAHTA AÇILACAK MI?

Önceki yönetimlerin hatalarını yapmak istemiyorum. Tahtayı açıp 4-5 oyuncu alıp borcu daha da artırmak bu kulübe zarar verir. Ayrıca takımdaki havayı da bozabiliriz. Ben mevcut kadroya karşı benim ve yönetim kurulumuzun üzerine düşeni yaparak hedefimize ulaşacağımıza inanıyorum. Bu çocuklara biz gereken yöneticiliği yapalım onlar da bize gereken karşılığı veeceklerdir. Ben buna inanıyorum.

NEDEN KONUŞMUYOR

Kamuoyunun açıklama beklediğinin farkındayım. Daha öncede bilgilendirme yapacağımı ifade etmiştim. Ancak ifade ettiğim gibi eskiden kalan sorunları çözmek için yoğun bir çaba içindeyiz. En son TFF'den gelen 5 milyon Lira banka temliklerine gitti. Hep söylüyorum temlik sorunu şu an başımızı en çok ağrıtan şey. Bu konuda bize destek olacak olan varsa buyursun kapımız açık. Ben sorunları çözmeden kamuyoyu önüne çıkıp içi boş açıklamalar yapmak istemiyorum. Eksi 3 puan konusunda bize inanmayanları nasıl şaşırttıydak diğer sorunların çözümünde de aynı başarıyla en kısa zamanda kamuyoyunun karşısına çıkacağız inşallah.

Kaynak: Bursa.com

Editör: Haber Merkezi