Kaan Vardar | BURSASPORX

BURSASPORLU Sanayici ve İş Adamları Derneği (BURSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Enes Can Demir derneğin, Bursaspor ve şehrin problemlerini çözmeyi kendine dert edinmiş işadamlarının bir araya gelerek oluşturduğu güçlü, dinamik bir organizasyon olduğunu söylerken, “Tabii bizim Bursa şehrinde olan sevgimiz muhabbetimiz heyecanımız aynı zamanda Bursaspor'u da beraberinde bir heyecan duymamıza sebebiyet veriyor. “Bursa şehri sevdamız, Bursaspor tutkumuz” çerçevesinde meseleye bakan işadamlarının bir araya gelmesiyle oluşturduğu bir sivil toplum kuruluşudur. Tabii 1.5 senedir çok aktif bir şekilde dernek organizasyonumuzun planlamalarını yapıyoruz. BURSİAD’ı hem sahada hem fikren hem madden çok daha temel adımlar atan bir sivil toplum kuruluşu olarak görmeye devam edeceksiniz” diye konuştu.

TÜM PLANLAR YAPILMALI

Bursaspor’un içinde bulunduğu durumu değerlendiren Enes Can Demir, “Öncelikle biz Bursaspor camiasının hepimizin birer ferdiyiz. Yani bizim için Bursaspor alelade bir futbol kulübü değil hepimiz için ailemizin bir parçası. Güne sabah uyandığında başladığımızda nasıl işlerimizde, güncel konularımızın da ilgili problemlerle ilgileniyorsak, Bursaspor'u da aynı kendi işimiz ailemiz gibi problemleri ile hepimiz bizzat ilgiliyiz. Bizim tabi yönetim kurulu üyelerimizin birçoğu zaten hem bu tribünlerde büyümüş hem bu camianın birer ferdi olarak yıllardır destekler de katkılarda bulunmuş insanlar. Burada biz fikren tabi bir araya gelip ortaya daha temel problemleri çözecek projelerle Bursaspor'un geleceği ile alakalı adımlar atmak için bir araya geldik. Mevcut problemin çok daha makro boyutta değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bursaspor'un problemleri bir günlük 5 günlük 10 günlük problemler değil. Bir yol haritası üzerinde 3 yıllık 4 yıllık planlar yapılmalı ve bu planlar doğrultusunda adımlar atılmalı. Camia, sabır ve beklenti içine girdikleri her dönemde ciddi bir hayal kırıklığına uğramış. Şu anki süreç hepsinden çok daha zor. Sabır ve tahammülün yanında muhakkak bir B, C ve D planlarınızın olması gerekiyor. Bugün baktığınız zaman Bursaspor Kulübü tarihinde olmadığı bir mali bilançonun içerisinde. Kulüp şu an tarihinin en başarısız puan sıralamasında. Sürece de elimizden ne gelirse katkı sağlamaya çalışıyoruz. Eksikleri konuşma değil, problemlere destek olma zamanı. İsteriz ki şehrin bütün yapıları, bütün paydaşları, Bursaspor kulübü ile bizim de dahil olmak ve iletişim daha kuvvetli olsun. Bir an önce camia olmanın unsurlarını temel unsurlarını sağlamakla mükellefiz. En başta Bursaspor Kulübü'nün ve yönetiminin asli vazifesi bu. Sportif başarısızlık sonrasında Bursaspor’u seneye daha nasıl bir borç bekliyor, bu borç yükünü ortadan kaldırılması adına ne yapılabilir? Bu konuşulmalı” dedi.

KARTOPU GİBİ BÜYÜYECEK

Transfer tahtasının açılmasının Bursaspor Kulübü’nün kurtuluşu olmadığını vurgulayan BURSİAD Başkanı, “Transfer tahtasının toplam borç yükünün ne kadarının ödenerek açıldığını ve borç yükünün bir dahaki sene yapılan transferlerle birlikte ne kadar bir borç yükü olarak önümüze yeniden geleceği üzerinde de çalışmalar yapılmalı. Ortaya bir projeksiyon konulmalı. Bu sene sportif başarı yakalanmazsa seneye yine bir transfer tahtası meselemiz var. Bu sene yönetim büyük bir cesaretle çıkıp ellerinden gelen bütün destek ve kaynak sağlamaya çalıştı. Bursaspor bu mevcut süreçte senelik çözümler üretmeye devam ettiği sürece problemlerimiz, kartopu gibi büyüyerek devam edecek” dedi.

BURSİAD ADAY OLACAK MI?

Sosyal medyada inanılmaz çirkin bir dil olduğunu kaydeden Enes Can Demir, “ Eleştiriler tabii ki olacak. Övgüler tabii ki olacak. Birbirine hakaret eden, küfür eden özellikle ve özellikle sosyal medyada ‘trol’ diye dillendirdiğimiz, kimliği belli olmayan hesaplar üzerinden insanlara saldırılarda bulunmak kabul edilemez bir durum. Şu an Şampiyonlar Lig’inde oynayan Bursaspor değiliz. Biz Süper Lig’de her dönem Avrupa kupalarına gitmek için mücadele eden bir kulüp değiliz. Bir şu an bir alt ligde 19’uncu sırada olan bir kulübüz. Yani ne olduğunu idrak etmemiz lazım. Şehir olarak Bursaspor'a olan bir aidiyet problemimiz var. Kendi içimizde şu an kongre konuşmaktan çok doğru bir zaman dilimi değil. Şu an bütün dikkatimizi mevcut yönetimimizin başarısına, Bursaspor Kulübü’nün başarısına vermek zorundayız. Ama BURSİAD olarak ben ve yönetim kurulundaki 20 arkadaşım 30 yedekle 50 kişilik biz ekip olarak baktığımız zaman dilimi içerisinde biz bir işin içine giriyorsak, o işin A’sından Z’sine kadar bütün  planlamaları olmuş, yapılmış ve bitmiş olur. İlerleyen süreçte hiçbir şekilde dış etkenlerden, çevresel faktörlerden şikayet edeceğimiz bir durum olmaz. Biz bir işin içine giriyorsa o iş muvaffak olur, muvaffak olmayacağımı işin içine girmeyiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi