Kaan VARDAR/BURSASPORX

Bursasporx’in özel sorularına içtenlikle yanıt veren Emrullah Şalk, karantina günlerinden Bursaspor davasına kadar merak edilen birçok konuyu aydınlığa kavuşturdu. Kariyer hedefine dair de bilgiler veren 32 yaşındaki tecrübeli kaleci, en az 5-6 yıl daha yeşil sahalarda olmak istediğini dile getirdi.

*Evde kalırken karantina günleri nasıl geçiyor?

Tabi sağlığımız için evde kalıyoruz sürekli bu durum bir süre sıkıcı bir hal alsa da mevcut şartlarda yapacak bir şey gelmiyor. Evde ailem ve çocuklarımla vakit geçiriyorum. Bireysel kuvvet antrenmanları yapıyoruz ama ne kadar yapsak da saha antrenmanı gibi olmuyor. Ayrıca bol bol Playstation oynayıp dizi izliyorum

*Futbol öyküsü nasıl başladı?

Futbola 11 yaşında Ramispor altyapısında amatör olarak başladı benim için. Önce sol bek oynuyordum, bir gün kaleci gelmeyince boyum da uzun diye kaleye geçtim. O gün bu gündür kalede devam ediyorum. İyi ki de o gün kaleci gelmemiş. :)

*Bursaspor’u nasıl anlatırsın?

Ben hayatımda ilk defa 14 Şubat’ta bir taraftar grubunun sabah 09:30’da o soğuk havaya rağmen sevgilisiyle buluşmaya çoluk çocuk demeden geldiğini gördüm. Bunun üzerine bir şey anlatmaya gerek görmüyorum. Kim sorarsa da aynı olayı onlara anlatıyorum.

*Seni en çok üzen ve mutlu eden olay neydi?

Beni futbol hayatım boyunca en çok üzen olay Balıkesirspor’da oynarken Fenerbahçe maçında Meireles’ten yediğim o kötü gol oldu. Aşırı yağmurlu bir havada topu içeri tokatlamıştım o gün hayatımda futbol adına en çok üzüldüğüm anlarında başında geliyor. Sevindiren olay ise şampiyonluk yaşadığım takımlarda o son düdükten çaldıktan sonraki ilk 15-20 saniyelik coşku ve sevinçti. Rabbim burada da bu duyguyu yaşamayı nasip eder inşallah.

*Transfer sürecinin ardından henüz Bursaspor kalesini korumadın. Bu durum seni nasıl etkiliyor?

Ben olaya şöyle bakıyorum; Bursaspor’un transferimden önce birinci kaleci konumunda bir eksiği zaten bulunmuyordu. Lakin Çağlar’ın Allah korusun herhangi bir sakatlığı ya da cezalı duruma düşmesi halinde kritik haftalarda bir sorun yaşamaması adına transferim gerçekleşti. Burada bulunan genç kardeşlerimiz de bu boşluğu tabii ki doldurabilirdi belki. Ama kulüp bu tercihini biraz daha tecrübeden yana kullandı sanırım ve biz geldik. Daha kaleye geçemedim evet ama bu benim kötülüğümden kaynaklı değil Çağlar’ın iyi performansından kaynaklı bir durum. Allah ona güç kuvvet versin. Hep iyi oynasın, şampiyon olalım. Ben 1 dakika bile oynamadan destek olmaya devam ederim, bu açıdan problem yok… Ama belki ligin son maçı da olsa, 20 dakika bile görev gelse oynayacak gibi hazır tutmaya çalışıyorum kendimi. Çünkü ne zaman, ne olacağı hiç belli olmaz. Bir şut veya bir kurtarış kaderi değiştirebilir…

*İmza töreninde kurduğun beka meselesi durumuna takım kadrosu ne kadar inanıyor, Süper Lig’e çıkma şansı nedir takımın?

O cümleyi tamamen hissederek ve yaşayarak söyledim. Gerçekten de bu kulübün geleceği şampiyonlukta. Örneğin başka kulüplerde denersin, olur veya olmaz, seneye başka şekilde yola devam edilebilir. Ama borç olduğu malum ve rakamlar büyük gibi konuşuluyor. Hani sezonunda elde edilecek başarı bir şampiyonluktan çok, Bursaspor’u yaşatma davası gibi geldi öyle bir açıklama yaptım. Hala da buna ilk günkü gibi inanıyorum. Arkadaşlarım da durumun ciddiyetinin farkında lakin son zamanlarda sürpriz puan kayıpları, sakatlıklar ve cezalılarımız biraz bizi sıkıntıya soktu. Ama ben hala inancımdan bir şey eksiltmedim. İnşallah bu virüs kısa sürede biter biz de yarım bıraktığımız işi tamamlarız.

*Şampiyon Bursaspor’dan bugüne gelen süre zarfı nasıl yorumlamak gerekir?

Tartışmaya veya konuşmaya kalksak bunun yorumu uzun cümleler ve saatler alabilir. Ama ben sadece şunu söylemek istiyorum;  bu kadar büyük bir camianın şampiyonluk yaşadıktan sonra bu sürece gelmesi baştan sona başkan, yönetim, teknik heyet, futbolcu ve camianın yani kısacası herkesin kendisini sorgulaması gereken hatalar zinciridir. Bu durumun benim gözümde başka bir açıklaması olamaz.

*Ligler ile ilgili yaşanan gelişmeler hakkında ne düşünüyorsun, haziranda başlamak olası mı?

Açıkçası önce ülke olarak içinde bulunduğumuz durumdan kurtulmamız lazım. Yüzlerce insanımızı kaybettik. İlk temennimiz bu,  şahsi görüşüm her şey yolunda giderse haziranın anca sonun da başlanabilir diye düşünüyorum. Ama sonraki yıl için planlama için kafamdan hiçbir şey geçmiyor açıkçası.

*Yeşil beyazlı camiaya mesajların neler?

Öncelikle kendi sağlıkları için önlemleri sıkılaştırıp evden çıkmasınlar. Sabırlı olup, son düdüğe kadar bizleri desteklesinler. Bolu maçında arkamızda ne kadar büyük güç olduklarını bir kez daha anladık. Sonu güzel olacak inşallah.

*Kariyer hedefin nelerdir, sahada aktif yaşantını ne zaman noktalamayı düşünüyorsun ardından futbolun içinde olacak mısın?

Futbolu bırakmadan bir kez daha Süper Lig’de oynamayı hedefliyorum nasip olursa tabi. Vücudum el verdiği müddetçe aktif olarak kalecilik yapmayı düşünüyorum. Şu an kendimi çok iyi hissediyorum. Nasip olursa 5-6 yıl daha oynamak gibi hedefim var. Kaleci olduğum için biraz da avantajlıyım yaş işinde. Futbolu bıraktıktan sonra bilgisine, kariyerine ve iş ahlakına güvendiğim biriyle bu işin antrenörlük kısmını tanımak istiyorum. Ama bu kaleci antrenörlüğü mü olur yoksa teknik direktörlük mü bunu zaman gösterecek. Tüm Bursaspor ailesine selam ve saygılar.

Editör: Haber Merkezi