Çarşamba gecesi Bursaspor'dan istifa eden 2. Başkan Emin Adanur, sessizliğini bozdu. Twitterdan 16numara isimli hesabın sohbet odasına katılan Adanur, kendisine yöneltilen eleştirilere cevap verdi.

"GÜLGÜLER'İN EVİNE GİTTİLER"

Adanur, "Biz Eyüp maçındayken, İstanbul'da olan Hayrettin Başkan'ın evine gitmişler ve 'Başkan istifa etsin' demişler. Önemli bir büyüğüm 'istifa edeceksin' dedi. Ben de istifa ettirildim. Kendi kendime gitmedim.  Kulübe 63 milyon lira verdim. Ama şimdi 'Trabzon'dan paraları aldı, kaçtı' diyorlar. Ben Bursa'da yaşıyorum, bir yere kaçmadım. Pazar günü Eyüp maçı öncesinde otelde, hocalarımıza 'artık tahtayı açacağım. Paraları ödeyeceğim' dedim. 9 milyon nakit kulübe geldi; personelin maaşlarını (600 bin lira) ve doğalgazı ödedik. Bu paranın bir kısmı borç çeklerine ve bir kısmı da (4-5 milyon lira) yönetici alacaklarına ödendi. Kalan 10 ay taksitli 20 milyon liralık çekleri de aldım. Ama hâlâ kulüpten 40 milyon lira alacağım var. Tahtayı açmanın toplam bedeli ise 10 milyon lira... Divan Başkanımız Galip Sakder, bütün Bursa'nın önde gelenleriyle görüşüyor. Allah razı olsun. Şu an Hayrettin Başkan ve ekibi, kulübü rahatlatmak için çalışıyor."

TAHTAYA AÇMAK İÇİN DESTEK OLURUM

Tahtanın açılmasıyla ilgili bir soru üzerine Adanur, "Ben tahta için maddi destek olmaya hazırım" diye konuştu.

"GELİRLERE TEMLİK KOYDURDUM"

Emin Adanur, "Kaşan alacaklarım için TFF'den gelecek gelirlere, Trabzonspor'dan 3 milyon lira ve Bitci için temlik koydurdum. Temlik listesinde sıraya girdim."

"PERTEV'LE ALİ AY TANIŞTIRDI"

"Menajer Pertev'le benim tanışmama Ali Başkan vesile oldu. Çünkü, tahtada dosyası bulunan Stancu ve Lato'nun menajeriymiş. Onlardan imza almak için Pertev'le tanıştık. Ama takımı Pertev'le beraber kurduğumuz iddiaları doğru değil! Ayrıca, Jorquera'yı ödemede gecikmemiz oldu ve gittiğini bugün basından öğrendim. Sonuçta, maddi ve manevi olarak ben her zaman Bursaspor'un yanındayım."

Editör: Haber Merkezi