Bursaspor'umuzun basketbol karşılaşmasındaydık öğrencilerimle bu hafta...

Arel Üniversitesi'ni ağırlayan Furitti Ekstra Bursaspor Takımı'mız sahadan galibiyetle ayrılarak çıkışını sürdürdü.

Geçen hafta Serkan Yetişmişoğlu'nun sunduğu, Bursa'da Bugün TV'de yayımlanan Pota Altı programına katılan Başkan Sezer Sezgin'in canlı yayındaki daveti üzerine, hafta içi gerekli hazırlıkları yapıp öğrencilerimle düştük yola...

Bursaspor sevgisi aşılamak adına, yerinde, havasında, canlı canlı izlesinler diye, İnegöllü Minik Timsahlarımı Tofaş Spor Salonu'na getirdim.

Karşılaşmadan tutun da ağırladıkları tribüne kadar her konuda da gönlümüzü fethetti yönetim. Demek ki istenildiğinde bu işler yapılabiliyor. Gönlümün en derin yerlerinden alkışlıyorum başkanımızı ve ekibini...

Taraftar olmak bu devirde zor.

Hele ki Bursaspor taraftarı olmak çok zor.

Küçük yaşta spora ilgi duymaya başlayan çocuklar,genelde büyüklerinin etkisiyle tuttukları takıma karar veriyorlar. Ağaç yaşken eğiliyor.

Bunun farkında olan biz BURSASPORLU EĞİTİMCİLER HAREKETİ üyesi öğretmenlerden biri olan ben de yıllardır okuttuğum ilkokul çocuklarına,Bursaspor'u anlatıyor,Bursaspor'u sevdirmeye çalışıyorum.

Göründüğünden ve tahmin edildiğinden daha zor bir iş bu.

Elin kuvvetli olmalı.Öyke sınıfta konuşmalarla kalıcı olmuyor bu taraftarlık. Canlı canlı solumaları gerekiyor tribün ortamını.

Yıllarca eski yönetimlerle bir türlü başaramadım bu işleri. Önemsemediler (!)

Önceki öğrencilerimle antrenmana gitmiştik Özlüce'ye. Ali Ay yüzümüze bile bakmadı. Neyse ya, girmeyeyim o konulara ben şimdi uzun uzun; hem sizin canınız sıkılmasın hem de benim keyfim yerinde, kaçmasın.

Ama hem Mesut Mestan yönetimi hem de Sezer Sezgin yönetimi, bizlerden bir talep olmamasına rağmen davette bulundular. Öğrencilerim hem Timsah Arena tecrübesi yaşadı hem de Tofaş Salonu.

Bunun ne kadar büyük bir etkisi var anlatamam çocukların üzerinde...

Geleceğin taraftar profilini şimdiden oluşturmak için çabalamak zorunda herkes.

Kulüp,futbolda da basketbolda da bu tip işleri ciddiye almalı ve aynen böyle devam etmeli.

Passolig saçmalığının arkasına sığınmak,eziklik bence. Gerçekten istendiğinde engeller aşılabiliyor.

Şimdiki yönetim bu cesur ve kıymetli hamleleri ile geleceğe de yatırım yapıyor aslında.

Maçtan sonra Ömer Kızıl Bey de telefonla ulaştı bana. Güzel sözleriyle onore etti hem beni hem de öğrencilerimi. Ben de desteklerinden dolayı ona çok teşekkür ettim. Nedim Yücel,sosyal medyadan sevgilerini iletti.

Maç sırasında salondaki harika taraftar da çocuklara ilgi gösterip gönüllerini aldı.Biz böyle hep beraber harikayız zaten.

Davet önemli... 

Sizler kapılarınızı bize açarsanız,biz sevda yeşertirken sizlerden su ve ışık alıyoruz. Bursaspor sevgisini gönüllerde açtırmak daha kolay oluyor.

Her şey için herkese minnettarım.

İyi ki varsınız...

Saygılarımla...