Kulübün resmi sosyal medya hesaplarından Instagram’da Bursaspor Medya Sorumlusu Bartu Kösemsever’in sorularını yanıtlayan Bursaspor’un defans oyuncusu Cüneyt Köz, dünyayı etkisi altına alan Coronavirüs sebebiyle evde geçirdiği vakit için, “ Bütün ailem Almanya’da olduğu için zor ve sıkıcı. Birçok takım arkadaşım şehir dışında ailesiyle birlikte ben ise Bursa’da kaldım. Hocalarımızın verdiği antrenman programını uyguluyorum. Bu ara kendimi Netflix’e verdim. Yemek yapıyorum elimden geldiğince. Almanya’da sokağa çıkma yasağı geldi. Dünyayı sarsan bir durum bu. Öte yandan kalp spazmı geçiren Mehmet Güzelsöz ağabeyimize de geçmiş olsun diyorum. Üstesinden geleceğiz. Ufak bir sorumluluğumuz var, evde kalmamız lazım. Umarım en kısa zamanda normal hayatımza döneriz” diye konuştu.

EN İYİ İDMAN MAÇTIR

Ev ortamında antrenman yapmanın zorluğuna değinen 27 yaşındaki oyuncu, “Futbolcu için evde antrenman yapmak kolay değil. Kulüpten ekipman aldık. Elimizden geldiğince yapmaya çalışıyoruz. Sahayı, taraftarı ve top peşinde koşturmayı özledik. Salgın bitsin sahada ne kadar koşmamız gerekiyorsa koşarız. Bazı şeylerin değeri işler kötü gidince anlaşılıyor. Kendimi hazır tutmaya çalışıyorum ama en iyi antrenman takım arkadaşlarına sahada yaptığın maçtır” dedi.

RIBERY BANA SAHİP ÇIKTI

Futbola başlama öyküsünü de aktaran Cüneyt Köz, “Almanya’da Münih’e yakın küçük kasabada oturuyoruz babam da orada bir spor okuluna yazdırdı. Almanya’nın en iyi futbolcuları arasına seçildiğimde ufak çaplı bir takımda oynuyordum. Bayern Münih’in scoutları seçmelere geldi. O gün aslında kendi kaleme gol attım. Dayımdan fırça yemiştim. Her şeye rağmen beni beğenip Bayern Münih idmanına davet etmişler. Babam ise bana sürpriz yapıp 4 gün sonra doğum günümde söyleyecekmiş ama benim normal antrenman için gittiğimde takım arkadaşlarım ‘senin ne işin var burada, Bayern Münih idmanında olman lazım’ deyince sürpriz bozuldu. 2 kez idmana gittim ve macera başladı. 8 yıl orada oynadım. 17 yaşında A takıma yeni geldiğimde sağ bek oynuyordum, Ribery’e defansın arkasına koşacağını sanıp aşırtma bir pas verdim ancak kendisi koşmayınca yanımda oynayan Anatoliy Timoşçuk beni fırçaladı. O sırada Ribery de Ukraynalı oyuncuya hatalının kendisi olduğunu bir daha bana bağırmaması gerektiğini söyledi yüksek sesle. Bana sahip çıktı” dedi.

MUSTAFA DURAJ DAYANAMADI

Sezon başında Kayserispor’dan takıma katılan ve Bursaspor’a transfer sürecini anlatan Köz, “ Buraya Mustafa Durak, Onurcan Piri ile birlikte ilk gelen 3 isimden birisiyim. Süreç çok zordu. Anlaşma sağladığımızda tahta henüz açılmamıştı. İlk 3 haftalık bekleme süresi kötü geçti diyemem. 3 haftanın sonunda tedirgin oldum. Gelecek oyuncuların işi aksadı. Başkan çok çabaladı, Selçuk Erdoğan koşuşturdu ama tahta bir türlü açılmadı. Son 1 hafta antrenman yapamaz oldum. Psikolojim çok bozuldu tam tamına 1.5 ay bekledim. En sonunda başkanın odasına girip kendisine ne olacağını sordum. Sonunda başardık. Mustafa Durak ise dayanamayıp gitti. Boş kalabilirdim. Ama Bursaspor’da oynamak ve katkı vermek istiyordum. Buna inanmıştım” açıklamasında bulundu.

TÜRKİYE’NİN EN İYİ TARAFTARI BURADA

Bursaspor taraftarına ilişkin görüşlerini paylaşan Cüneyt Köz, “Taraftarın ilk önüne çıktığımda, tüylerim diken diken oldu. Güzel taraftarla oymamak nasip oldu. Bursaspor’un gelmeden de büyük bir camia olduğunu biliyordum ama içine girdikten sonra daha da büyük olduğunu hissediyorsun. İyi günlerimiz de bize kızdıkları zamanlar da oldu. Ne zaman onların önüne çıkarsak inanılmaz bir güç veriyorlar. Türkiye’de en iyi taraftar topluluğu Bursaspor’da. Nereye gidersek gidelim ülkenin diğer ucunda da bizi yalnız bırakmıyorlar. Hangi takım gelirse gelsin, kendilerine hayran kalıyor. Bu arma için koşturuyoruz. Onlar da bizi desteklemeye devam etsin” dedi.

ALTYAPI AVRUPA’YLA KIYASLANMAZ

Türkiye’de maalesef altyapıya önem verilmediğini buna rağmen Bursaspor’un ülke genelinde ayrı bir yeri olduğunun altını çizen Köz, “Burası önem ve özen gösteren bir kulüp. Avrupa’yla kıyaslamak doğru olmaz onlar altyapıdan oyuncu çıkarma ve şartlar konusunda bayağı önde. Önemli isimlerin altyapıdan çıktığını gördük, çıkacağını da biliyorum” dedi.

1 AYLIK KAMP GEREKİYOR

Takım arkadaşlarının kendilerini hazır tutmaya çalıştığını vurgulayan Cüneyt Köz, “İdman yapıp aileleriyle vakit geçiriyorlar. Herkes bir an önce liglerin başlamasını istiyor. Yaptığımız ve sevdiğimiz bir iş. Birden eve kapanınca özleniyor.  Haziranda başlayacaksak 3 hafta öncesinde kamp programı lazım. 2 ay evde oturmuş olacağız. 1 ay öncesinde hocanın toplaması lazım” diye konuştu.

BATALLA KULÜBÜN EFSANESİ

Bursaspor’un unutulmaz ismi Pablo Martin Batalla ile ilgili yorumlarda da bulunan Köz,  “Bursaspor’un efsanesi, Türkiye’nin gelmiş geçmiş en iyi 10 numaralardan bir tanesi. Kendisini tanımak nasip olmadı. Ama Bursaspor için ne kadar değerli ve önemli olduğunu biliyorum” derken, genç futbolcu Ramazan Keskin için ise, “Sevdiğimiz bir kardeşimiz. Adanaspor maçında çok ağır bir sakatlık geçirdi. Asist yaptığı pozisyon öncesinde ikili mücadeleyi kazandı ama ağır bir sakatlık geçirdi. Keşke o mücadeleyi kazanmasaydı da aramızda olsaydı. Orta sahadaki ‘pitbull’umuz” dedi.

Editör: Haber Merkezi