Evet, uzun süredir merak edilen sorunun cevabı ortaya çıktı. TFF'ye bağlı tüm liglerde maçlar oynanacak.

TFF Başkanı Nihat Özdemir'in açıklamalarını burada aktarmayacağım. Zaten gündemi takip ettiğinizi biliyorum. Genel yargı "PARA,SAĞLIKTAN ÖNEMLİDİR!" olarak kayıtlara geçti daha ilk günden.

Şunu anlamamak mümkün değil; kulüplerin maddi durumları içler acısı ve yayıncı kuruluştan gelecek paralara muhtaçlar. Bu gelir seviyesinde devletten de bir katkı sağlanması olasılık dışı olduğu için, kendi sağlık komisyonlarına ve oynanacağı belirtilen Haziran ayının ikinci haftasına kadar, virüs tehdidinin ortadan kalkacağına yönelik inanç, bu kararın alınmasında etken oldu sanırım. Kamp döneminde hijyenik tedbirleri sıkı tutup, sürekli kontrollerle ligin başlamasına kadar herhangi bir aksilik çıkmaması için dua eder durumdalar.

Tüm takımlar Covid-19 testi yaptırıp, tesislerde karantina kampına girecekler. Sağ salim lige başlayabilirlerse, o tarihteki salgın ve bulaşma risklerinin düşük olması durumunda bugün aldıkları kararı uygulayacaklar. Ancak salgın riski tehlikeli seviyede devam ediyor olursa, liglerin başlaması imkansız olur ve "Biz oynatmaya çalıştık ama şartlar izin vermedi; ligleri iptal ya da tescil ediyoruz." diyeceklerdir.

Madem bu yola girildi, tüm futbolcuları kamp döneminde Allah muhafaza eylesin. Liglerin başlayacağı 12 Haziran tarihi geldiğinde de inşallah bu pandemi sona ermiş olur.

Şahsen futbolcuların ne düşündüğünü tahmin edebiliyorum. Taraftar da oynansın ister tabi ligi ama şartların vehametinden dolayı herkes çekimser aslında. Şu sıralar Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, " Kontrollü Sosyal Hayat" başlığını koydu yeni sürece. Federasyonun aldığı kararların sorumluluğunu da almadı haklı olarak. Bence bu bile büyük bir mesaj aslında. Futbolcuların kamp süreci o kadar gündemde tutuldu ki illâ şimdiden tarih açıklanması zaruri oldu. Ya hu şu dönemde kaliteli maçlar kimin uğrunda. Bari Haziran beklenseydi, 3 hafta kamp deyip Haziranın 3.haftası başlatılsaydı (şartlar uygunsa) n'olurdu sanki? Kondisyonu azcık düşük olsun oyuncuların, Corona'ya yakalanmalarından iyidir.

Özetle, ben liglerin başlaması kararının maddi zorunluluklardan alındığına inanıyorum. Gerekli tedbirlerin sıkı sıkıya alınması lazım; zaten açıklanan yönergede ağır yaptırımlar var,paşa paşa hepsi uyacak. Futbol temas oyunu, temassız bir mücadele olması mümkün değil. Bir tek Fatih Terim için koparılan kıyamet, şimdi sessizliğe büründü ve ardından gelebilecek fırtınadan ben cidden korkuyorum.

Bursaspor da testlerin ardından 8 Mayıs'ta kampa başlayacakmış Özlüce'de. İlk diyeceğim şey, "Allah hepsini muhafaza eylesin."

Varsın ligten çıkamayalım ama birine bile bir şey olmasın. Tüm rekabetimiz, tüm aşkımız bir oyuncunun hayatından önemli değil.

Saygılarımla.