Bursasporx.com’a özel açıklamalarda bulunan Bursaspor’un gelecek vaat eden kalecisi Talha Yakın, Afyon kampının kendileri için güzel geçtiğini vurgularken, “  Havadan dolayı biraz rahatsızlıklarımız oldu. Genel olarak da iyi çalıştık” diye konuştu.
Bursaspor’un geçtiğimiz sezon Süper Lig’in kapısından döndüğünü vurgulayan Yakın, “ Bazı olumsuzluklar oldu. Yine de üstesinden geldik. Takımda o havayı hissediyorum. İnşallah bu yıl Süper Lig’e çıkacağız” dedi.

Kalede yaşanan rekabete değinen genç file bekçisi, “ Ahmet Çağrı Güney de aramıza katıldı. Şimdiden kalede önemli bir forma rekabeti var. Transfer tahtasının açılmasının ardından bir takviye olursa rekabet daha da üst seviyeye taşınır. Hepimiz çok çalışıyoruz. Hak eden formayı alır” diye konuştu.

Vakıfköy’ün bir futbolcu fabrikası olduğunun altını çizen Talha Yakın, “ Bu hem futbolcular hem de kaleciler için geçerli. Biz kaleciler olarak altyapıda çok çalışıyoruz. Buralara gelmenin kolay olmadığını biliyoruz. Çok çalışarak bir şeyleri başarabileceğimizi de biliyoruz. Altyapıda farklı bir çalışma sistemimiz var. Mental ve fiziksel olarak üst yapı için çalışıyoruz” açıklamasında bulundu.

Yurtdışına yerli kaleci transferi konusunda daha zayıf olduğumuza vurgu yapan Yakın, “ Bence bu değişecek, inşallah bizler de değiştiririz. Benim hayalim Avrupa’da oynamak. Amacım da Premier League’de Manchester City’de oynamak istiyorum. Der Steegen ve Ederson’u örnek alıyorum” dedi.

Bursaspor taraftarına da çağrıda bulunan genç kaleci, “ Onlar yine arkamızda dursun. Biz bu sene başaracağız” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi