Kongrenin ikinci oturumuna 593 genel kurul üyesi katıldı.

Divan başkan ve üyelerinin seçimi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan olağanüstü genel kurulda yönetim kurulu üyesi Erdinç Doğan faaliyet ve mali raporla ilgili bilgi verdi. Kısa vadeli borçların 308 milyon 015 bin TL, uzun vadeli borçların 120 milyon 577 bin TL, öz sermaye gelir gider farkının ise 283 milyon 641 bin 532 TL olduğu açıklandı.

Bağımsız Denetleme Kurulu Başkanı Tayfur Serdar Güllülü mali tabloyla ilgili ayrıntılı açıklamalar yaparken “177 personel sayısı 109’a kadar düştü. Basketbol şubesi hariç bağlı ortaklıklar borca batık durumda. Toplam borcumuz 492 milyon TL. Bu rakam içinde ticari borçlar 130 milyon TL. 94 milyon TL’lik kısmı ise eski başkan Ali Ay’a yazılan çekler var. Euro’nun artışından dolayı her ay borcumuz daha da artmakta. Transfer tahtasının açılması için 45 milyon 142 bin 615 TL ödenmesi gerekiyor. Ayrıca devam eden davalarla ilgili 26 milyon 75 bin 686 TL borç bulunuyor. Bursaspor’u hukuksal olarak koruyabilmek için konkordato ilan edilmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Bursaspor Başkanı Erkan Kamat ise yaptığı konuşmada şunları söyledi. “Öncelikle Genel kurul üyelerinin tamamına teşekkür ediyorum. Çok huzurlu ve aile ortamı vardı. Önemli olan bunu sağlamaktı. 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum. Murat Gülez başkanımız, ağabeyimi rahmetle anıyorum. Benim için çok büyük değeri olan, önünde saygıyla eğildiğim İbrahim Yazıcı başkanımı da rahmetle anıyorum. Yapacağımız çok iş var. Herkesle birlikteyim, iç içeyim. Herkesle kucaklaşıyorum. Yönetim kurulu arkadaşlarımla birlikte çalışıyoruz. Bursa o kadar güçlü şehir ki, biz bu işin üstesinden geliriz, Süper Lig’e de çıkarız. Biz bize yeteriz diyorum.

Editör: Haber Merkezi