Göreve geldiğimiz kongrede, bir önceki yönetimin ibra edilmeyişi sonrasında başlayan süreci, hukuki ve vicdani sorumluluklarımız neyi gerektiriyorsa, o doğrultuda, hiç bir kapalı kapı bırakmadan, açık ve şeffaf bir şekilde devam ettirmek suretiyle belli bir noktaya getirdik.

Önce uluslararası bir denetleme kuruluşu olan Ernst & Young Şirketi, usulsüzlüklerle ilgili kulübümüzde gerçekleştirdiği detaylı incelemeyi tamamladı ve konuyla ilgili raporunu kapsamlı bir şekilde hazırladı. Ardından özellikle mali konularda ihtisası olan Reform Bağımsız Denetleme Şirketi'nin başlattığı inceleme 9 Mayıs 2016 Pazartesi günü (dün) tamamlandı ve söz konusu şirket, hazırladığı geniş çaplı Gencobahis raporla ilgili olarak yönetimimize pazartesi gecesi (dün gece) özet bir sunum da gerçekleştirdi.

Bu iki raporun tarafımıza teslim edildiği an itibariyle biz de yönetim olarak, hukukçularımızın raporlar üzerinde yaptığı incelemeler doğrultusunda, 10 Mayıs 2016 (bugün) itibariyle hukuki başvurumuzu hazırlamaktayız ve dava dilekçemizle birlikte iki denetleme şirketinin raporlarını 11 Mayıs 2016 çarşamba günü (yarın) ilgili makama teslim edeceğiz.

Ayrıca meseleye bir savaş olarak değil, asli bir sorumluluk, şeffaflık ilkesi ve Bursasporluluk ruhunun gereği olarak baktığımızın, bu makamlarda görev yapanların verilmeyecek hiçbir hesabının olmaması gerektiği gerçeğiyle hareket ettiğimizin bilinmesini istiyoruz.
 
Bursaspor Yönetim Kurulu
Editör: Haber Merkezi