Boluspor Kulübünün Yönetim Kurulu Üyesi Hukuk İşleri Sorumlusu Avukat Ahmet Ufuk Güler konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Güler yaptığı açıklamada, Bursaspor'dan gelir elde ettiklerini belirtirken, “Burada beklesek bu para hayatta bize gelmeyecekti. Alınmış, alınmıştır mantığı güderek bu konuda da yönetim kurulunun onayını da aldık. 1 milyon 500 Bin Türk Lirayı tahsil ettik” ifadelerini kullandı.

1 MİLYON 625 BİN LİRADAN DAVA AÇILMIŞ

Güler, Boluspor’u mahkemelerin haklı bulduğunun altını çizerek, “Umut Meraş ile ilgili Boluspor’dan Bursaspor’a transfer olurken iki kulüp arasında yapılan anlaşmaya göre Umut Meraş’ın bir sonraki transferinde %20 gibi bir pay alacağı kararlaştırılmış. Umut Meraş, Fransa’nın Le Havre takımına 1 milyon 300 bin avro’ya transfer oldu. Bursaspor’dan gelecek para da 260 bin avro. Bursaspor’un, Boluspor’a ödemek zorunda olduğu bir miktar. Ama bunu Bursaspor o tarihte ödememiş. Ödemeyince bizden önceki yönetim zamanında bu konuları bilen bir avukat tutulmuş. Bu avukat Bursa mahkemelerinde dava açmış Bursaspor’a karşı Boluspor adına. Ondan sonra yargılama olmuş, bitmiş, kesinleşmiş. Türk Borçlar Kanunu’na göre, yabancı para üzerinden tespit edilen alacaklar talep edildiği zaman Türk Lirasına çevriliyor. O günkü kurda ve o artık mahkemeden istenebilecek bir bedel haline geliyor. Yani 260 bin avro o tarihte ne kadarsa parada ondan hesaplanıyor. 1 milyon 625 bin liradan dava açılmış. O günkü kur hesaplanarak. Dolayısıyla mahkemede karar vermiş, açtığımız davada bizi haklı bulmuş. 1 milyon 625 bin lira üzerinde hüküm kurmuş artı yasal faiziyle birlikte.” dedi.

BORCUN ÖDENMESİ İSTENMİŞ

Boluspor’un, Bursaspor’a icra dosyası açtığını aktaran Güler; “Bursaspor’un temyiz başvuru reddedilmiş. Boluspor haklı demiş Yargıtay. Sonra bu karar kesinleşmiş. Kesinleştikten sonra da hala parayı ödemediklerinden dolayı bu sefer bizim kulübün avukatı bu kararı uygulatmak için icra dosyası açmış Bursa’da. Bursa icra dairelerinde bir taraftan da TFF nezdinde. Kulüp tescili ile ilgili bize borcun ödenmediği belirtilince bu borcunu ödenmesini istemiş.” şeklinde konuştu.

1 MİLYON 500 BİN TL'YE ANLAŞTIK

Konunun kendisine devredilmesinin ardından yaptığı girişimlerle Bursaspor ile 1 milyon 500 bin karşılığında anlaştıklarını belirten Ahmet Ufuk Güler; “Bursaspor başkanı Ömer Faruk Banaz ile Başkanım Savaş Abak konuyu görüştü. Başkanımız bana devretti. Yaklaşık 15-20 gün görüşmelerimi yaptım. Tabii bizim alacağımız yasal faizlerle birlikte 2 milyon liraya yakındı. Bu konuyu yönetim kurulunda da değerlendirdik. Biz Bursaspor ile 1 milyon 500 Bin Türk Lirası karşılığında anlaştık” dedi.

UFUK BUDAK'IN ALACAĞINI BURSASPOR'A DEVRETTİK

Boluspor Yönetim Kurulu Üyesi Güler, eski oyuncuları Ufuk Budak’ın dosyasını da karşılıklı istişareler sonrası Bursaspor’a devir ettiklerini aktararak; “Eski oyuncularımızdan Ufuk Budak ve Umut Gündoğan’ın avukatı bize karşı dava açtı. O avukat aynı zamanda Bursaspor’un avukatı. Ben Ufuk Budak dosyasını da çözerken diyaloğumla Bursaspor’un da avukatı olduğu için konuşmalarımızda büyük bir yol kat ettik. Boluspor’dan alacaklı olan Ufuk Budak’ın alacağını Bursapor’a devir işlemi yaparak kulübümüzü bir yükten daha kurtarmış olduk” ifadelerini kullandı.

BİR AN EVVEL BOLUSPOR'A PARA KAZANDIRMAK İSTEDİK

Güler, Bursaspor’un çok büyük borcunun olduğunu anlaşma yoluna gitmeserlerdi uzun yıllar bekleme durumunda kalacaklarını işaret ederek, “Bursaspor’un bugün yaklaşık olarak 1 milyar 500 milyon Türk Lirası borcu var. Yani hiç kimseye ödeme yapmıyorlar. Bankalarındaki hesaplarda bizim hacmimizin haricinde 150-200 dosya var. Bu sıranın gelip paranın ödenmesini beklesek belki de yıllar ve yıllar geçecekti. Dolayısıyla beklemektense karşılıklı mutabakat ve indirim yaparak bir an evvel Boluspor’a para kazandırmayı tercih ettik” dedi.

koroglugazetesi.com

Editör: Haber Merkezi