20-27 Şubat tarihlerinde yapılacak Bursaspor Olağanüstü Genel Kurulu yaklaşırken, kongre kulisleri de hareketlendi. Transfer tahtası kapalı olan ve 8 Şubat’ta sona erecek ara transferin kapanmasına 5 gün kala yeşil-beyazlı kulüpte kimlerin başkanlığa aday olacağı merak ediliyor. Camiada 2 ismin adaylığı gündeme geldi.

EKREM SENAL’A “ADAY OL” ÇAĞRISI

Bursaspor eski yöneticisi ve Yıldırımspor Kulübü Başkanı Ekrem Senal’a, başkanlığa aday olması yönünde camiadan teveccüh olduğu bildirildi. Bazı hatrı sayılır kongre üyelerinin aday olması için  Senal’a çağrıda bulunduğu belirtildi. Bu gelişmenin ardından Ekrem Senal’ın, “3.Lig’de mücadele veren Yıldırımspor’un başkanıyım. Bursaspor’da başkanlık yapmak tabii ki çok onurlu bir görev... Ancak kulüp başkanlığımın yanı sıra işleriminin de yoğunluğu nedeniyle şu an aday olamayacağım” dediği öğrenildi.

GÖZLER ALİ AY’DA

Bu gelişme üzerine bütün gözlerin Bursaspor eski Başkanı Ali Ay’a çevrildiği bildirildi. 2019’da yeşil-beyazlı takımın Süper Lig’den düştüğü sezon başkanlık yapan Ay’ın kongrede başkanlığa aday olmayı düşündüğü ve camianın önde gelen isimleri ve listesine almayı düşündüğü yönetici adayları ile ayrı ayrı durum değerlendirmesi yaptığı iddia edildi.

KARAR AŞAMASINDA

Tahtanın açılması ve teknik heyetin yapılmasını istediği transferler için sürenin daralması üzerine, eski Başkan Ali Ay’ın bugünlerde net kararını vermesi bekleniyor.

FARKLI ADAY ARAYIŞI

Bu arada camianın başka bir kesiminin de farklı bir aday çıkarabilmek için temaslarda bulunduğu kulislere yansıyan haberler arasında yer alıyor.

SON TARİH 13 ŞUBAT

Bursaspor tüzüğü gereği, başkan adaylarının, ilk kongreden 1 hafta önce, 13 Şubat Pazar günü Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri’ne giderek, Divan Başkanlık Kurulu’na kesin yönetim kurulu listelerini vermesi gerekiyor.

Editör: Haber Merkezi