TFF 2. Lig Beyaz Grup 21. hafta maçında sahasında Hes İlaç Afyonspor ile 90+7. dakikada yediği golle 1-1 berabere kalarak ikinci devreye 1 puanla başlayan Bursaspor’da galibiyeti son anda kaçırmanın üzüntüsü yaşanıyor. 2 puan avucunun içinden kayan yeşil beyazlı ekip, bu sonuçla birlikte 6 hafta sonra düşme hattının dışına çıkma fırsatını da tepmiş oldu.

SERİYE İHTİYAÇ VAR 

İyi bir devre arası çalışma süreci geçirdikten sonra ilk maçında galibiyetin eşiğinden dönen Bursaspor, 21. haftayı 19 puanla 16. basamakta tamamladı. İlk yarıdan daha fazla zorlu geçeceği ve alınan her puanın çok önemli olacağı ikinci devrede, yeşil beyazlı ekibin ligin sonlarına doğru kâbus görmemesi için galibiyet serisine ihtiyacı olduğu bir gerçek.

SONUÇLAR LEHİMİZE OLSA DA…

Grup sonuncusu Bayburt Özel İdare deplasmanda 24 Erzincan’a 1-0 yenilerek 9 puanda kalırken, Sivas Belediye, Şanlıurfaspor deplasmanından 0-0’lık beraberlikle ayrılıp puanını 11’e çıkardı. 15 puanlı İnegölspor haftayı BAY geçerken, Tarsus İdman Yurdu bu hafta da Düzcespor’a deplasmanda 4-0 kaybetti ve 20 puanda kaldı. Menemen FK, Ankaraspor’u 3-0 yenerek 8 haftalık galibiyet hasretine son verip puanını 22’ye çıkardı. Nazilli Belediye evinde ağırladığı Batman Petrol ile 1-1 berabere kalarak 22 puanla 13. sıraya yerleşti. Bursaspor, Afyonspor karşısında galibiyeti koruyabilseydi 19 olan puanı 21 yapacak ve 6 hafta sonra düşme hattının üzerine çıkıp bir nebze olsun taraftarının yüzünü güldürecekti.

7 PUAN UÇUP GİTTİ

Genç ve deneyimsiz kadroyla ligde kalma mücadelesi veren Bursaspor, bu sezon oynadığı maçlarda 75. dakikalardan sonra yediği gollerle 7 puan kaybetti. Sezonun ilk haftasındaki Afyonspor, Çorum FK, Tarsus İdman Yurdu, Isparta 32 Spor ve son olarak iç sahadaki Afyonspor maçında 75. dakikalardan sonra kalesini bir türlü kapatamayan yeşil beyazlıların kaybı büyük oldu.

SAKİN KALABİLMEK ÖNEMLİ

Sezonun ilk haftasında oynanan Afyonspor maçında kalesinde 87. dakikada golü görüp sahadan 1-0 mağlup ayrılan Bursaspor, Çorum FK deplasmanında ise 78. dakikada gelen gole engel olamadı ve 2-1’lik yenilgiyle evine döndü. İç sahadaki Tarsus İdman Yurdu maçında 90. dakikada kalesinde gol gören Timsah, 2-2’lik beraberliğe razı oldu. Isparta 32 Spor mücadelesinde 90+4’te gelen gol ile sahadan 2-1 mağlup ayrılan Bursaspor, son olarak pazar günü oynanan Afyonspor maçında da 90+7. dakikada yediği gol ile rakibiyle 1-1 berabere kaldı. Bursaspor, son dakikalarda kalesini gole kapatabilseydi hanesine 7 puan daha fazla yazdırabilecekti.

Editör: Haber Merkezi