Erhan Erentürk 26 yaşında, Altınordu takımından Bursaspor'umuza transfer olmuş Kaleci. Oyuncunun sözleşmesi 2022 senesinde sona eriyor. Bonservis ödenerek transfer edildi. Bonservis bedeli ile alakalı resmi bir bilgiye sahip olunmadığı için bununla alakalı bir bilgi veremiyoruz. Bonservis bedeli ödenmiş olması oyuncu üzerinde bir sorumluluk yaratacaktır. Oyuncuyu son 2 sezondur TrabzonsporBaşakşehir gibi Süper Lig futbol kulüplerinin takip ettiğini ve talepleri olduğunu biliyoruz.

Erhan ile ilgili göze çarpan en önemli istatistik kesinlikle sezonluk oynadığı maç sayısı. Altınordu takımıyla son iki sezonda 37 ve 33 maç istatistiklerini yakalayan oyuncu sezon başı 35 maç ortalama ile performans veriyor. Kaleci pozisyonunda performans veren oyuncularda devamlılık ve forma giyme istikrarı performans stabilizasyonu için oldukça önemli. Oyuncunun kaleci özellikleri doğrultusunda maç başı ortalama istatistiğinde en çok göze çarpan durum ise kurtarış yüzdesi %71 ve ani çıkışlarda başarısı %95

26 yaşındaki oyuncunun 2014-2015 senesinden beri forma giydiği takımlarda göstermiş olduğu sezon başı maç ortalaması 21 olarak gözüküyor fakat oyuncunun son 2 sezondur yüksek istikrar ile forma giydiğini görüyoruz. Geçtiğimiz sezon 37 maç içinde yemiş olduğu gol sayısı 48 oyuncunun.

Erhan'ın 20/21 sezonunda göstermiş olduğu performans sonrası oyun için aksiyonlarında almış olduğu yüzdesel başarı oranlarını görüyoruz. Dikkat çeken durum "Duran Toplar" istatistiği dışında tüm verilerde %50 ve üzerine çıkmış olması. Rakibin defans arkasına atmış olduğu toplarda ani çıkışlar ile kontra atak önleme noktasında göstermiş olduğu %77 oranında olan başarı yüzdesi ise oldukça iyi durumda.

Erhan'ın geçtiğimiz sezon Bursaspor'umuzun kalesini koruyan Ataberk Dadakdeniz ile kıyaslanmasını görüyoruz. Yüzdesel oranda birbirlerine çok yakın iki kaleci, Erhan yenen gol yüzdesinde daha başarılı gözükürken, olumsuz manada en yüksek fark maç başına kurtarış oranında. Ataberk Dadakdeniz 1.57 kurtarış yüzdesi ile oynarken Erhan Erentürk 1.19 ile sezonu tamamlamış. Bu yüzdeleri hesaba katarken şunu bilmek gerekiyor;

*Kaleciler yedikleri goller veya karşı karşıya kaldıkları pozisyonlarda tek sorumlu değilledir. Takımların savunma anlayışları ve bireysel savunma başarıları bu yüzdeleri etkiler.

İstatistik olarak geçen sezonun kalecisi seçilen Ataberk Dadakdeniz'in istatistikleri ile karşılaştırıldığında yakın yüzdelere sahip olması olumlu bir mesaj veriyor.

Burada da Erhan Erentürk'ün sezon boyu göstermiş olduğu pasör ısı noktalarını görüyoruz. Oyuncu için pasör özelliği noktasında çok yüksek yüzdeli başarılı demek gerçekçi olmaz. Bu tabloda da göreceğimiz üzere oyuncu ceza sahası ve çevresinde risksiz biçimde kontrol pas noktası olarak kullanılmış ve oyun kurulumunda yüksek sorumluluk almamış.

-Erhan ile alakalı genel bir yorum yapmak gerekirse eğer;

*Oyun konsantrasyonu yüksek,
*Uzanma mesafesi yüksek,
*Blokaj ve refleksif özellikleri iyi,
*Soğukkanlı,
*Pasör özelliği ortalama diyebiliriz.

ERHAN ERENTÜRK, BURSASPOR'A HOŞGELDİN.

Kaynak: Çağlar Ergin | Life Bursa

Editör: Haber Merkezi