Efsane kaptanımız Mesut Şen'e Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Yeşil Beyazlı camiaya başsağlığı dileriz.

Bursaspor Kulübü: "Efsane futbolcularımızdan Mesut Şen'in vefat ettiği haberini büyük üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Merhum Mesut Şen'e Allah'tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve camiamıza baş sağlığı dileriz."

Frutti Extra Bursaspor "Başımız sağolsun. Kulübümüzün efsanelerinden, büyük kaptan Mesut Şen’in vefatını büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Merhuma Allah’tan rahmet, Şen ailesine ve Büyük Bursaspor Camiasına başsağlığı dileriz."

Mesut Şen

Mesut Şen’i izlemek isteyenler, onunla birlikte tribünden tribüne koşardı. O da bunun hakkını verirdi. Mesut Şen oynadığı futbolun yanısıra Bursaspor’a bir ilk yaşatmasıyla da dikkati üzerine çekmişti.

3 Kasım 1965 tarihi Bursaspor ve 2.Lig takımları için çok önemliydi. 2.Lig’in kuruluşunun üzerinden iki sezon geçmişti. Üçüncü sezon yaşanırken bir 2.Lig oyuncusu ilk kez önce Ümit, ardından da A milli Takım’a çağrılıyordu. Bu bir ilkti.

Kaptan Mesut, bu tarihten sonra artık Türkiye’nin gündemindeydi. Çünkü takımı Bursaspor, 1966-67 sezonunda 1.Lig’e yükselmiş, O da futbolunu Türk Futbolu’nun devlerine karşı oynayacaktı.

Futbolu giderek büyüyordu. Bu süre içinde takımının bir Türkiye Kupası finalini kaçırışını, Avrupa biletini kaybedişini hüzünlü gözlerle izledi. Bu arada A Milli Takım kariyeri de sürüyordu.

1971 de Bursa’da yılın sporcusu seçildi. Çocuklarına Mesut adını veren ailelerin sayısı hiç de az değildi… Yıllar yılları kovaladı, aşkları , kaprisleri, unutulmaz maçlarıyla Mesut Şen efsane oldu. Uzun yıllar kaptanlık yaptı. Bir ara pazubandı geri alındı. 1963-73 yılları arasında  222 lig maçı oynadı ve 44 gol attı…8 kez A Milli Takım’da yer aldı…Sonunda Beşiktaş’a verildi. Futbolu bıraktıktan sonra dayanamadı ve yine Bursa’da yaptığı bir jübile maçıyla futbola başladığı kente geri döndü.

Editör: Haber Merkezi