İstanbul Ataköy’de bulunan Olimpiyat Evi’nde gerçekleşen organizasyona Bursaspor Kulübü Altyapılardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Turan, Gençlik Geliştirme Programı Sorumlusu Adnan Örnek, Bursaspor Futbol Okulları Koordinatörü Hakan Cenkçiler, Futbol Okulu Antrenörü Mesut Aldanmaz, U11 takımı oyuncuları ve davetliler katıldı.

Oyuncularla bir araya gelen UEFA eski As Başkanı Şenes Erzik oyunculara yaptığı konuşmada; “Biz böyle insanlar arıyoruz, UEFA’nın ana mesajı olan “Saygı” içeriği böyle, gençlerimizi tebrik ediyorum, hep böyle devam etmelerini ümit ediyorum, Bursaspor’un altyapısı ger zaman böyleydi, Bursaspor’un altyapısından Ersel’ler, Mesut’lar her zaman centilmenlerdi. Böyle devam etmesini Kralbet diliyorum” dedi.

Olay nasıl olmuştu?
İzmir Balkan Kupası’nda Kosova temsilcisi Korriku ile karşılaşan Bursaspor U11 takımı, Korriku’nun skoru 1-1 yapan golün sevinci yaşadığı sırada, maça hızlı başlayan takımı, attığı golle durumu 2-1 yaptı. Bu duruma üzülen oyuncular, yapılan santradan sonra kalelerini rakiplerine açtı ve gole giden rakip oyuncuya müdahale etmediler. Ancak Kosovalı minik, topu boş kale yerine kale direğine nişanladı. Kosovalı oyuncu biranda göz yaşlarına boğulunca oyuncular santranın tekrarlanmasını istedi ve aynı oyuncu yine müdahale olmadan durumu 2-2 yaptı.

Fair Play ruhunu tam olarak yaşayan ve yansıtan Bursaspor U11 oyuncuları Uluslararası Fair Play Komitesi (CIFP) "Küçükler Ödülü", Avrupa Fair Play Birliği (EFPM) tarafından "Fair Play Meşalesi" ve Türkiye Fair Play Ödülleri "2015 Sportif Fair Play Büyük Ödülü" ödüllerine laik görüldü.

Bu akşam gerçekleşen organizasyonla U11 Takımımız almaya hak kazandığı 3 Fair Play ödülünün sahibi oldu.

Bursaspor U11 Takımının bu akşam aldığı Fair Play Ödülleri;
Uluslararası Fair Play Komitesi (CIFP) "2015 IOC Başkanı Gençler Ödülü"
Avrupa Fair Play Birliği (EFPM) "2015 Fair Play Meşalesi Ödülü"
Türkiye Fair Play Ödülleri "2015 Sportif Fair Play Büyük Ödülü"

Editör: Haber Merkezi