İstanbulspor maçındaki geri dönüş Samsunspor ve Göztepe maçlarında ortaya konan performansı taçlandırdı.

Bursaspor'un bu harika gençlerinin başarılı performansını taçlandırmak adına takımın ofansif anlamda ortaya koyduğu enerjiyi savunmada yok etmememiz gerekiyor. Bursaspor en çok gol atan takım olmakla birlikte en fazla gol yiyen 2.takım. Hedeflere ulaşma noktasında savunma zaaflarının ortadan kaldırılması gerekiyor.

BURSASPOR SÜPER LİGE ÇIKMALI

Bursaspor'un süper lige çıkması hem bu ligde sürdürülemez durumda olan ekonomik yapıdan kurtulmak hem de parlayan gençleri elde tutabilmek adına tek yol. Geçtiğimiz sezon tahta açılması ile yapılan anlamsız transferler herkeste olumsuz bir etki bırakmış olabilir ancak Bursaspor'un 3 nokta transferi takımın savunma yönünü sağlamlaştırıp hedefi daha somut hale getirebilir. Aynı zamanda eğer hedef süper lige çıkmak ise ligin ikinci yarısında sertleşecek ligde kadro daralması sonucu teknik ekibin elini kolunu bağlayacak bir kadro yapısının da önüne geçmek mümkün olacaktır.

Gelecek sezon yukarıdan düşecek 4 takım ve aşağıdan gelecek hevesli takımların varlığı ile elden kaçabilecek oyuncular olasılığına ekonomik sıkıntılar da eklenince bu seneki fırsat sezonunu yeniden yakalayamayabiliriz.

ALTYAPI REZERVLERİ ve VAKIFKÖY'ÜN TERCİH EDİLİRLİĞİNİ ARTIRMAK

Bursaspor'da 1997 doğumlu sporculardan 2002 hatta 2003'e kadar uzanan bir kadro yapılanması var ve Vakıfköy şuanda tam kapasite ile kullanılıyor. 2004 2005 2006 jenerasyonunun pandemi sebebiyle aksayan antrenman ve maçları aşağıdan katkı alma noktasında 2-3 sene belki 4 senelik bir boşluk oluşturabilir o nedenle bu bşluğu ön görerek gerekli zamanı kazanmak adına mevcut kadro yapılanmasını geliştirmeye devam etmemiz çok önemli. Bu yüzden de süper lige çıkma hedefi eldeki oyuncuları tutmak ve geliştirmek adına önemli fırsat.

Bursaspor Yönetimi genç oyuncuların forma buluyor olmasını mecburiyet olarak gösteren şartları yok ederek son yıllarda tercih edilirliği azalan Bursaspor altyapısını sürekli PR çalışması ile  sporcular ve aileleri için yeniden hayallerin kurulduğu yer haline getirmelidir. Mevcut genç oyuncuların performansıyla oluşan bu fırsatı değerlendirip yetenekli oyuncuların başka kulüpleri tercih etmesinin önüne geçmek adına yepyeni bir program ve ülkeye bunu anlatacak bir reklam çalışması yapılmalı.

Bursaspor'un gençlerine güvenmeliyiz ancak gelecek öngörüsünü de bırakmadan bu gençlerin performansını savunma kalitesizliğine kurban etmeden hareket etmeliyiz

Editör: Haber Merkezi