Yeşil-beyazlı kulübün paylaşımında “Kulübümüzün ilk Başkanı Salih Kiracıbaşı’yı vefatının 38. yılında saygıyla anıyoruz.” ifadeleri yer aldı.

Salih Kiracıbaşı

Muradiye semt sakinleri gibi O da mübadele göçmeni bir ailenin çocuğuydu. Futbol tutkusu yaşamının her döneminde ağır bastı. Çelikspor, Bursa 1. Amatör Küme’de hiç şampiyonluk yaşamadı…Buna karşın, beş kulübün birleşmesinden sonra 38 kurucu üyenin oylarıyla “kurucu başkan” seçildi. Son şampiyon Akınspor, Bursa’ya ilk kez Türkiye Şampiyonluğu getiren köklü kulüp Acar İdmanyurdu başkanları yerine, Salih Kiracıbaşı’nın Bursaspor’un başkanı olarak koltuğa oturmasının, kurucu üyelere göre belli nedenleri vardı.

Öncelikle, Muradiye semtinde, o günlere göre iyi sayılabilecek bir kulüp lokali..Bunun yanı sıra tüccar olması nedeniyle parasal açıdan güçlü oluşu. Kiracıbaşı, 1963-64 sezonunda yani ilk sezonda takımı, Muhtar Tucaltan’a teslim etti ve takım kaptanlığına da eski Çeliksporlu  Özhan Varlık’a teslim etti. 1964-65 sezonu öncesi Bursaspor’un üyelerini katılımıyla ilk kez genel kurul yapıldı ve Salih Kiracıbaşı bu kez üyelerin oylarıyla başkan oldu.

İkinci sezonda şampiyonluk son iki maçta Vefa’ya kaptırılınca, 1965-66 sezonu başında Bursaspor yine genel kurula gitti ve Muzaffer Baştaymaz başkan olarak göreve geldi. Kiracıbaşı’nı, uzun bir aradan sonra 1968-69 sezonu öncesi yine başkan olarak görüyoruz. Kiracıbaşı bu sezonda da eski kadrosuyla görevini sürdürdü. Koltuğu Talat Diniz’e devrederken Bursaspor tarihinde seçkin yerini almıştı.

1963-1964 SEZONU

Nail Erok, Süreyya Öğünç,Osman Aktan, Hüseyin Saitoğlu, Abdullah Uygur, Necati Akgün,

Mustafa Bulutlar, Fethi Kesercioğlu, Can Gengörü, Şükrü Akmansoy,Ali Erdinç, Şevket Eygi.

1964- 1965 sezonu;

Süreyya Öğünç, Nail Erok,Fethi Kesercioğlu, Şevket Eygi, Ali Erdinç, Hüseyin Saitoğlu,

Can Gengörü, İhsan İpeker, Abdullah Uygur, Rahmi Okyar, Necati Akgün, Şükrü Akmansoy.

1968- 1969 sezonu;

Süreyya Öğünç, Nail Erok, Fethi Kesercioğlu, Şevket Eygi, Ali Erdinç, Hüseyin Saitoğlu,

Can Gengörü, İhsan İpeker, Abdullah Uygur, Rahmi Okyar, Necati Akgün, Şükrü Akmansoy.

Editör: Haber Merkezi