Kaan Vardar | BURSASPORX

TFF 1’nci Lig’in 12’nci haftasında 23 Kasım Cumartesi akşamı saat 19.00’da başkent temsilcisi Keçiörengücü’nü ağırlayacak olan Bursaspor’un Teknik Direktörü Yalçın Koşukavak, zorlu karşılaşma öncesinde açıklamalarda bulundu.

PSİKOLOJİK ETKİ

Boluspor mücadelesindeki beraberliği değerlendiren Yalçın Koşukavak, “60-68 dakikaları arasında baskı yedik. Aykut Akgün’ün golü olsa maç tamamen bize dönecekti. 10 daika takım kırılınca hattı düştü. Takımın 2’nci bölgesi defansın içine yerleşince psikolojik olarak etki yarattı” dedi.

OYNAMAMA DİZİLİŞİ DEĞİL

Maç içinde takımda gerçekleştirdiği diziliş değişikliğinin farklı algılandığını vurgulayan Koşukavak, “Diziliş değiştirmek savunma yapmak değil. 5-3-2 gibi dursa da kaleciden uzaklaştığında 3-5-2 formasyonu oluştu. Bu bir oynamama değil oynama dizilişidir. Gol yiyince aynı dizilişte pozisyon ürettik. Akhisar, BB Erzurumspor ve Osmanlıspor’ karşı galibiyet kalabalık savunmayla geldi” dedi.

BURSASPOR FORMASI AĞIR

Oyuncular üzerinde Bursaspor’da oynamanın psikolojik bir baskı oluşturduğunun altını çizen tecrübeli teknik adam, “Onlar da ‘aman gol yemeyelim’ düşüncesine girdi. İsim vermeyeyim en deneyimli oyuncu bile maçtan sonra ‘hocam skoru koruyalım’ dedi. Topu kontrol ederseniz baskı olmuyor. İstanbulspor hariç defansif oynamadık. Rakibi kalabalık karşılamak bir tedbirdir” ifadelerini kullandı.

AMAÇ MAÇ KAZANMAK

Boluspor’un 89’uncu dakikada penaltıyla eşitliliği bulamaması halinde de maçı 1-0 kazanabilme ihtimallerinin bulunduğunu vurgulayan Bursaspor Teknik Direktörü, “Deneyimli oyuncunuz bile hata yapabiliyor. Keçiörengücü 6 gol yemiş, 18 puanı var ve sadece savunma yapıyor. La Liga şampiyonu Atletico Madrid sadece savunma yapıyor. Amaç maç kazanmak” açıklamasında bulundu.

GOLÜ ATAN SAVUNMA YAPIYOR

Manchester City’nin sürekli oynarken bile maç kazanamadığını hatırlatan Yalçın Koşukavak, “İkisini de yapmak mümkün değil. Çok derin ve usta bir kadromuz yok. Bu ligde kimsede yok. Derin olanlar da iyi oynayamıyor. Bu ligde golü atan herkes kalabalık savunma yapar. Ben savunmacı bir antrenör değilim. Her hücum setinin arkasına savunma planını koymazsanız o iş patlar” diye konuştu.

Kaynak: Bursasporx.com

Editör: Haber Merkezi