Sevgili Basın mensubu arkadaşlarım, Değerli dostlar.

Öncelikle toplantımıza katıldığınız için hepinize sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Bursaspor kulübünde yaşanan istifa olayından sonra yaşanan gelişmeler konusunda sizleri bilgilendirmek için bir araya gelmiş bulunmaktayız.

A takım kadromuzda bulunan Bursaspor'un ve Türk Futbolunun geleceği olarak gösterilen Vakıf köy patentli genç oyuncularımız Taha Altikardeş, Batuhan Kör ve Kerem Şen'in Trabzonspor'a satılması ve ardından ekip lideri olarak anılan 2. Başkan Emin Adanur'un görevinden istifa etmesi ile başlayan kaos büyümekte ve giderek daha da çıkmaza girmektedir.

Yaşanılan bu olumsuzluklar karşısında acilen Bursaspor Divan Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarım ile ve bizzat Başkan olarak yaptığım ikili ve özel görüşmelerde Bursasporumuz için ivedi olarak nelerin yapılabileceği konusunu masaya yatırarak Kulübün içinde bulunduğu durumu öğrenmeye çalıştık.

Bu girişimlerimiz sonucunda da hiç de iç açıcı olmayan rakamlar ve davranışlar ile karşılaştık. Ortaya çıkan bu kötü tabloyu bu kentin Bürokratlarına, Siyasilerine, Belediye Başkanlarına, Sivil toplum örgütlerine, Sanayici ve İş insanlarına, akil insanlarına bildirme sorumluluğunu hissettik.

Hepsine birer mektup göndererek, bazıları ile de bire bir görüşmeler yaparak durumun ciddiyetini ve bundan sonra nelerin yaşanabileceğini ilettim. Yerli ve yabancı futbolcularımıza ödenmeyen alacaklarının bir bölümünün derhal ödenmesi ve transfer tahtasının açılması için acil olarak ödenmesi gereken 20-25 milyon liraya ve sezon sonuna kadar da 50-60 milyon liraya ihtiyaç olduğu gerçeğini anlatmaya çalıştım. Ne yazıktır ki yaptığım bu girişimlerden şu ana kadar olumlu bir sonuç maalesef alınamadı.

Bu tablo karşısında takımdaki yabancı oyuncular ve Teknik Heyetin Bursaspor Kulübü ile vedalaşmalarının kaçınılmaz olduğu bu şartlar karşısında da Ligi geçmiş yıllarda olduğu gibi genç oyuncularımız ile nasıl bitirmemizin planlarının ivedilikle yapılması gerektiği gerçeğini gördük. Bu durumda da lig ten düşme riskimiz çok fazla olarak en az 15-20 milyon liraya ihtiyaç duyulacağı aşikardır.

TFF 1. Liginde düşme hattında yer alan Bursa'nın en önemli markası olan takımımızın içinde bulunduğu bu durumdan kurtulabilmesi için herkesin el ele vererek bu kötü gidişe bir dur deme zamanı gelmiştir.

Bugüne kadar yapılan hataları ve yanlışları bir kenara bırakarak Bursaspor'un içinde bulunduğu kötü durumdan etkili bir çözüm bularak çıkacağını umut eder, sevgi ve saygılarımızı sunarız.

BURSASPOR KULÜBÜ DİVAN YÖNETİM KURULU

ADINA BAŞKAN GALİP SAKDER

Editör: Haber Merkezi