Son zamanlarda geçirdiğim fabrika yangını ve sağlık sorunum nedeniyle genel kurula katılamadım, divan kurulunu temsilen başkan yardımcım ve üyelerim toplantıya katılmışlardır, 
divan yönetim kurulunun almış olduğu kararlara ve temsile tüm divan yönetim kurulu üyeleri yetkilidir, kimseden çekindiğimiz kaçtığımız yok, Bursaspor’un menfaati ve tüzük ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz.

Göreve geldikten sonra sayın Emin Adanur ekibinin istifasından sonra , divan olarak gerekli görüşmeleri başlattık ve bir kez daha teşekkür etmek istiyorum, sayın Bursa Büyükşehir Belediye başkanımız Alinur Aktaş’a, onun önderliğinde Ömer Furkan Banaz başkan ve yönetim kurulunu göreve getirdik, yönetimde oldukları süre içersinde ellerinden geleni yaptılar bütün Bursasporlular olarak teşekkür edeceğimize küfür ve hakaretlerle hem Adanur’u hem Banaz’ı istifaya kadar getirdik, yeni aday arayışımız uzun zamandır devam ediyordu, çalmadığımız kapı kalmadı ve sonunda iki aday müracaat etti ve bizde gereğini yaptık.

Adaylık başvuruları eksik imzalı değil, divan olarak tüm başkan adaylarına çözüm konusunda yardımcı olduk iki başkan adayı ile görüşerek her ikisininde ortak görüşünü alarak gereğini yaptık.
 
( Aday çıkmaması halinde yapılacaklar tüzüğün 18. Maddesinde yazılıdır. Buna göre geçerli bir aday çıkmaması nedeniyle geriye bırakılan genel kurul, 17 Haziran’da başlayan sürecin devamı niteliğinde 2 Temmuz’da gerçekleştirilecektir.  İmza eksiği gerekçesiyle reddedilen başvurudaki imzalara ek yapılarak sunulması bakımından bir sakınca bulunmamaktadır. )

Yapılacak kongrenin iptali tek istifa etmeyen üyenin yetkisinde değil. kayyuma kalacak diye tarafımızdan hiç bir şekilde görüş bildirmedik, denetim kurulu göreve devam ettiği için bu yol açık, ve inisiyatif denetim kurulundadır.

(Denetim Kurulu, kanun ve tüzük maddelerinin kendisine tanıdığı yetkiye dayanarak oy birliği ile alacağı kararla Kulübü seçime götürebilir. Başkan’ın istifası / yönetim kurulunun salt çoğunluk altına düşmesi nedeniyle 24.1 d ve e maddelerine göre seçime gidilen bir süreçte, aday çıkmadığı için aynı genel kurul 18. Maddeye göre geri bırakılmıştır.

Yine genel kurulda yönetim seçilmezse aynı maddenin devamına göre 30 gün içerisinde yeni seçim süreci kendiliğinden başlayacak olup; gerektiğinde 24.1 b maddesine göre denetim kurulu da seçim kararı alabilir.

Yönetimin salt çoğunluk altına düşmesi halinde “24.1 e maddesi” seçime gidileceğini betimlemektedir. Bu nedenle bir karar alınacaksa devam eden süreçte seçim kararını salt çoğunluğu sağlamayan yönetim değil, oy birliği ile denetim kurulu alabilir. Tüzüğe göre istifa eden yönetim kurulu yeni yönetim seçilene kadar günlük işlerin aksamaması için görevine devam eder.
 Tüzüğün 18. Maddesi Kulübün kayyuma kalması ya da fesih olma gibi daha sıkıntılı bir sürece girmesinin önüne geçmektedir. )

Şimdiye kadar hiç bir başkandan sicil kaydı istenmemiştir, sicil kaydı ile bir bir başkan adayının soruna varsa genel kurulda istenir, kendiside açıklama yapar, genel kurulda kararını verir, sayın , Recep Günay divan başkanlık kurulu seçimlerinde her üyenin hakkı olduğu gibi adaylığını koymuş ve beraber girdiğimiz şeçimde bizim listemiz kazanmıştır, divan başkanlık kuruluna aday olup seçime giren bir üyenin Bursaspor başkanlığınada aday olması doğaldır,

( Denetim Kurulu, kendisine yapılan başvuru ya da durum tespiti ile Kulüp işleyişine ilişkin konularda gerekli belgeleri isteme ve alma yetkisine sahiptir. Bu konu denetim kurulunun yetki alanına girmekte )

Üyelerden toplanan noter imzaları içinde daha evvelki seçimlerde olduğu gibi bir sefer alınan imzaların ertelenen kongre adaylığı içinde geçerli olduğunu, üyelerimizi devamlı noter kuyruklarında bekletmemek için alındığını, divan kurulu olarak her zaman çözüme yardımcı olmaya çalışıyoruz. bu konu iki başkan adayınında bilgisi dahilinde alınmıştır.

İki başkan adayıda Bursaspor’a destek vermek için aday olduklarını ve Bursaspor’a daha fazla destek verecek ve tüm Bursa’nın kabul edeceği her adayında önünü açacağını her toplantıda dile getirmişlerdir.

sayın , Ramazan Çetin Kaya ile  son zamanlarda devamlı bu süreç hakkında görüşüyorum, kendisine her görüştüğümde bir listeniz varsa ve sizde adaysanız hazırlayın listenizi sayın, Recep Günay’da en büyük desteği verir, gereğini yapar diye ilettim, bu teklif hala geçerli,

Ramazan bey dilekçesi bana yolladı ben kendisine izah ettim fakat ısrarla işleme almamı söyleyince, artık dilekçesini seçilecek olan divan başkanlığına sunabileceğini söyledim, genel kurulda gereğini yapar diye izah ettim. Fakat kendisi verme cesaretini gösteremeyip Ertuğ Toker’e verdirmiştir.

( Mevcut yönetim kurulu ile birlikte aynı listede seçilen Denetim Kurulu, kanunla saklı tuttuğu yetkiyi kullanarak bir eksiklik halinde müdahil olabilir ya da olağanüstü seçim kararını 24.1 b ve 18. Madde kapsamında işletebilir.

Denetim , kendisine yapılan başvuru ya da doğrudan durum tespiti ile Kulüp işleyişine ilişkin konularda gerekli belgeleri isteme ve alma yetkisine sahiptir. Varsa bir iddia, denetim kurulunun yetki alanına girmektedir. Başvuru yeri bu bakımdan Denetim Kurulu’dur )

DEĞERLİ BURSASPORLULAR BİZLER BURSASPORA DESTEK VERECEK KİM VARSA ELİMİZDEN GELEN HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ, BİZLER TABİKİ TÜZÜK NE GEREKİYORSA ONU YAPMAK ZORUNDAYIZ , AMA HER ÇÖZÜMÜN BİR ÇARESİ VARDIR, YETERKİ İNSANLARI KIRMADAN, KONUŞARAK DOĞRUYU BULARAK HARAKET ETMEK ZORUNDAYIZ.
BİZE YAKIŞAN BUDUR.
SAĞLIKLA 

GALİP SAKDER

BAŞKAN
BURSASPOR DİVAN KURULU ADINA

Ekran görüntüsü 2023-07-03 114818

Ekran görüntüsü 2023-07-03 114839

Editör: Haber Merkezi