Bursaspor Kulübü resmi internet sitesinden yapılan açıklama şu şekilde;

Spor organizasyonlarının dijital dönüşümü gerçekleştirmelerine yardımcı olmak için kurulan, FC Barcelona, Paris Saint-Germain, Juventus, AC Milan ve Manchester City gibi dünya devlerinin de dahil olduğu güçlü Socios.com kadrosuna Bursaspor’umuz da dahil oldu. 

Chiliz ile ortaklık kurarak kulübümüzün baş harfleri olan $BUR Fan Token’larını önümüzdeki aylarda satın alabilecek olan taraftarlarımız  kulübümüzün önemli kararlarının oylamalarında yer alma hakkına sahip olmanın yanı sıra birbirinden değerli VIP ödüllerini kazanma fırsatını da elde edecek. $BUR Fan Token lansman tarihi, fiyatı ve ilk oylamayla ilgili detaylar ise yakında açıklanacak.

Başkanımız Erkan Kamat bu iş birliği ile ilgili şu sözleri kullandı: “Zor günleri geride bırakmak isteyen kulübümüzün taraftarlarıyla kenetlenişini dijital platformlarda da göstermek adına Socios.com ile yeni bir yola çıktık. Amacımız, taraftarlarımız ile kulübümüz arasında daha güçlü ve daha sürdürülebilir bir köprü kurmak. Bu anlamda $BUR Fan Token ile taraftarlarımız, kulüp kararlarında söz sahibi olabilecek, aynı zamanda da birbirinden değerli ödülleri, ayrıcalıkları da kazanabilme fırsatını elde edecek." 

Futbol, sahadaki rekabet ile birlikte dijital dünyanın yeniliklerini yakalama, bu yenilikleri taraftarlarına ürün ve hizmet olarak sunabilme yarışına dönüşmüş durumda. Biz de bu yarışın en güçlü aktörlerden biri olmak adına Socios.com ile olan iş birliğimizden büyük mutluluk  duyuyor, bütün taraftarlarımızı desteğe davet ediyoruz.”

Chiliz ve Socios.com Kurucu ve CEO’su Alexandre Dreyfus ise şu ifadeleri kullandı: Chiliz ve Socios.com'un Kurucusu ve CEO'su Alexandre Dreyfus ise şunları söyledi: “10 yıldan biraz daha uzun bir süre önce Bursaspor Süper Lig şampiyonu oldu. Kulüp geçmişinde takım ile tutkulu taraftarları arasında inanılmaz bir bağ oluşturan büyük başarılara sahip. Fan Tokenlar aracılığıyla kulüp geleceğe bakarken, taraftarlar da artık takıma her zamankinden daha yakın olma fırsatına sahip olacaklar. Bursaspor'u altıncı Türk kulübümüz ve 33. iş ortağımız olarak ağımıza dahil etmekten mutluluk duyuyoruz."

Editör: Haber Merkezi