Bu sezon Spor Toto 1'nci Lig'de mücadele edecek olan Bursaspor, yeni teknik heyetini buldu. Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri'nde düzenlenen imza töreninde Teknik Direktör Yalçın Koşukavak ile Sportif Direktör Selçuk Erdoğan, kendilerini 2 yıllığına Bursaspor'a bağlayan imzayı attı. Düzenlenen basın toplantısında konuşan Bursaspor Başkanı Mesut Mestan, en az kendileri kadar heyecan taşıyan iki isimle Süper Lig'e yükselmek için mücadele vereceklerini söyledi. Koşukavak ile Erdoğan'ın başarılı olacağına inandığını aktaran Mestan, "2 yıllık anlaşma yaptık, tazmimat maddesi yok, Bursaspor'a külfet ve maliyetleri olmayacak olası bir yol ayrımı halinde" açıklamasında bulundu.

TOPYEKÜN HEDEFE YÜRÜMELİYİZ

Bursaspor'un çiçeği burnunda teknik direktörü Yalçın Koşukavak ise önemli bir camiada olduğunu bildiğini söylerken, " Uzun zamandır böyle bir gündem vardı. Sorular soruluyordu ama kimseye cevap veremiyordum sürece ihtiyaç vardı. Öncelikle sayın başkanım, yönetim kurulu ve büyük Bursaspor camiasına mesajım benim için son derece kutsal bir göreve geldim.  (Küme düşme)kulüpler buna benzer şeyler yaşayabilir, ama tekrar hedefe yürümek lazım. Başkanımız yöneticiliği döneminde şampiyonluk yaşadı inşallah biz de böyle bir şeyi bu sene yaşarız ve de tekrar geri dönmemek üzere bu süreci tamamlarız. Sizden sadece bir şey istiyorum, sadece masanın bu tarafı başaramaz, o taraf da başaramaz, topyekün kalkınma gereklidir... Allah inşallah ,iyi şeyleri yaşamayı nasip eder" dedi.

UPUZUN VE İPİNCE BİR YOL

Bursaspor'da sportif direktörlük koltuğuna oturan Selçuk Erdoğan ise, " Bursa'da olmaktan çok mutluyum. Başkanım ve yönetim bana çok güvendi. Bursa Avrupa'nın önemli markalarından futbol camialarından biri... Tecrübem ve öğrendiğim ne varsa hepsini Bursaspor için kullanacağım. Bu şehirle alakalı çok güzel şeyler oluştu bende. Upuzun ve ipince bir yoldayız. Kolayı herkes yapar bizim zoru başarmamız lazım. Bursa'nın hak ettiği yerde olacağına inancımız var. Enerjik ve dinamik olacağız. Birazcık futbol şansına ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından imza törenine geçildi ve Başkan Mesut Mestan, Yalçın Koşukavak ile Selçuk Erdoğan'a başarılar diledi.

TRANSFER AÇIKLAMASI

Takımdaki futbolcular hakkında bilgi veren Mestan, "Şu anda Vergini'yi gönderdik. Badji'yi sattık. Dün akşam üzeri ödemesi yapıldı. Bir haftalık süreç vardı. Sözleşme süreçleri çok uzun sürmüyor. Onun haricinde satılmış oyuncu veya sözleşmesini fesih ettiğimiz oyuncumuz yok. Bazı oyuncularımıza izin verdik. Yarın takımımızı topluyoruz. Yusuf Erdoğan, ayın 20'sinde serbest kaldı. Diğerleri mevcut oyuncularımız" açıklamasında bulundu.

"Elimizdeki oyuncular çok kıymetli ve değerli" 

Teknik Direktör Yalçın Koşukavak ise, "U-21 takımının çok defa maçlarını izledim. Yetenekli oyuncular var. Geçmişte buradan iki oyuncu aldım. Türkiye'nin gündemine farklı şekilde geldik. Genç oyuncu ile şampiyon olunmaz diye bir şey var mı? Elimizdeki oyuncular çok kıymetli ve değerli. Elimizdeki oyunculara göre planlarımız var. İlerleyen günlerde daha iyi şeyler söyleyebiliriz" şeklinde konuştu. 

"Bursaspor formasını taşımak kolay değil" 

Bursa şehrinin dinamikleri olduğunu anlatan Koşukavak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Timsahın fiziksel özelliği vardır. Dişleri aşındıkça sonra yeni dişleri gelir. Çalıştığım kulüplerde Bursaspor'un alt yapısından oyuncular aldım. Bu şehrin dinamikleri var. Bursaspor formasını taşımak çok kolay değil. Sahada Bursaspor forması giyen genç futbolcu varsa herkeste hassasiyet olması gerekiyor. Oyuncuyu çok baskı altına almamız gerekiyor. Hassasiyetim orada. Öz kaynaktaki oyuncuları nasıl değerli hale getiririz. Sürekli tüketerek ayakta kalamayız. Ben Vakıfköy'e gidip, mesaiyi çok vermek istiyorum. Burada da gündem çok yoğun. Elimden geldiği sürece oradan çok kıymetli oyuncuları Türk futboluna kazandıracağız." 

Editör: Haber Merkezi