Bursaspor dün sezonu sonlandıran maça gelmeden önce de normal sezon boyunca inişli çıkışlı bir grafik çiziyordu. Savunma zaaflarına bir türlü çözüm bulamayan bir ekip olarak buna 3.Bölgede yaratıcılığın ve pozisyon üretkenliğinin azalması da eklenince Bursaspor Play Offların favori ekibi yerine eşit şanslara sahip sıradan takımlardan birine dönüştü.

Bursaspor’da Özer Hurmacı probleminde Özer’i profesyonel düzeye ve bütün sezon verilen emeklere yakışmayan bir tavır içinde olmakla suçlayabiliriz ancak bu noktada koskoca bir şehrin kaderini ve Bursaspor gibi büyük bir markanın akıbetini bir gece yarısı inatlaşmasına kurban etmek krizin doğru yönetilmediğini de bize açıkça gösterdi.

Özer’in gece yarısı kendisine dair kadro bilgisini sorması karşısında oyuncuyu mental olarak iyi analiz etmiş bir ekibin açıklama ve ikna kısmına daha fazla zaman ayırması gerektiği ancak bunun yerine yalnızca Yardımcı Antrenör ile kısa bir konuşma ile geçiştirildiğine şahit oluyoruz. Bu noktada Özer’in konuşmalardan tatmin olup olmaması ile ilgilenmiyorum. Anlatmak istediğim koca bir şehir ve Bursaspor gibi bir markanın en önemli maçı öncesi çıkabilecek bir olay öngörülmeli ve konuya daha hassas bir yaklaşım gösterilmeliydi.

Özer’in gece yarısı yeniden sağlık odasına gitmesi, duvardaki saati de ardına alarak fotoğraf çekmesi işin bu noktadan sonra biraz da senaryolaştırılmaya başlandığını ve kopacak kıyamette kendini koruma için tedbir aldığını gösteriyor ki bu da iyi niyetli bir tavır değil.

Gece yarısı kesin ve net şekilde sonuçlandıramadığınız bir konuyu takım otobüsünde maç günü sonuçlandırmayı da anlamsız bir otorite göstergesi olarak görüyorum. Size sezonu kaybettirecek bir otorite göstergesinin hiçbir anlamı ve değeri yok. Olmadı da zaten…

Bursaspor’da sezon başından beri süregelen hatalı idari kararlar gece ve sabah devam etmiş maç içerisinde de oyuncu değişikliğinde geç kalınarak sürdürülmüş ve nihayetinde sezonun da sonu böylece gelmiş.

Tüm bu olumsuzluklara rağmen maç 1-0 iken Pa Dibba’nın kaçırdığı pozisyon bize yeniden ayağa kalkma şansını verdi ve oyunu rakip alana yıkmaya çalıştık bir süre işte bu anlar cesaretli davrananları seven zamanlar oluyor futbolda. Cesur davranmak ve istemek zorundasınız turu. Saha içerisindeki oyuncuya yapacağınız değişiklikler her zaman bir mesaj verir.  Bursaspor’un çift forvete dönebilecek opsiyonu vardı ancak Kulübe bu konuda çok çok geç kaldı ve turu hediye ettik.

Bursaspor bu sezon her şeyiyle sınıfta kalmıştır. En fazla da süreç yönetimi ve kriz yönetimi noktalarında sınıfta kalmıştır. Öyle kötü bir süreç yönetimi geçirdik ki sahada VAR kararlarını, hakemin niyetini konuşmaya gerek bile kalmadı…
Phil Jackson'ın Ruhunu Arayan Takım kitabında verdiği örnekle bitirmek anlamlı olacak;
"Takım normal sezon sırasında istikrarsız oynamamıza rağmen; Her şeyin play offlarda ansızın mucizevi şekilde düzeleceğini zannediyordu. Böyle zamanlarda ansızın gelen tek şey sezonun sonu olur."

Editör: Haber Merkezi