Bugün saat 15:00'da yapılması planlanan mazbata töreni, Divan Başkanı Emre Akçil ve Bursaspor Başkanı Erkan Kamat'ın ortak açıklamasıyla, yarın saat 15:00'a ertelendiği belirtildi.

Divan Başkanı Emre Akçil yaptığı açıklamada "Mazbata teslim törenimize hoş geldiniz. Dün (30 Ağustos 2020 Pazar) yapılmış bulunan Olağanüstü Seçimli Kurul’da, tarafım Emrah Akçil, Genel  Kurul Divan Başkanı olarak ve Mustafa Ersel Oytun, Cem Baştarla, İbrahim Alagöz, Genel Kurul hyetei’nin, Eski Yönetim Kurulu Başkanımız Mesut Mestan, Başkan Adayı Erkan Kamat ve Divan Başkanlık Kurulu Başkanı İdris Sevinç’in ortak teklifiyle Genel Kurul tarafından kabul edilerek seçilmiş bulunmaktayız.

Yapılmış olan Genel Kurul oylaması neticesi, tek liste adayı olan Sayın Erkan Kamat ve listesi, Genel Kurul üyeleri tarafından oy birliğiyle seçilmişlerdir. Şu an mazbata teslimi için Genel Divan Kurulu Başkanı olarak ben kulüpte hazır bulunmaktayım. Ancak yeni seçilmiş başkanımız Sayın Erkan Kamat’ın görmüş olduğu lüzum üzerine ve tüzükte Genel Kurul Başkanı olarak, iki (2) gün içerisinde mazbatayı teslim etmek mükellefiyetim bulunduğundan dolayı, Sayın Erkan Kamat’ın talep ve teklifi gereği, mazbatasını yarın saat 15:00’te, kulübümüzün Özlüce Tesisleri’nde yeniden düzenlenecek olan törenle teslim edeceğim. Buyrun Sayın Başkanım" diyerek sözü Bursaspor Başkanı erkan Kamat'a devretti.

Erkan Kamat ise “Arkadaşlar biz bu göreve talip olurken karşımızda çok ciddi bir tablonun olduğunu biliyorduk. Yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımla beraber, “Bursaspor için ne yapılması gerekiyorsa yapacağız” dedik. Fakat Bursaspor Kulübü’ndeki seçimlerden sonraki devir-teslim törenlerinde, mazbatayı alma yetkisinde bulunurken, yönetimler arasında usulen ve ahlaken devirler yapılır. Gördüğümüz lüzum üzerine, bu konularda her hangi bir yorum yapmadan önce bir inceleme yapıp, Kongre Divan Başkanı ile istişare yaptım. Bursaspor Divan Kurulu’ndaki Başkanımız İdris Sevinç ile de istişare yaptım. Bu süreci yarın saat 15.00’e kadar tamamlayacağımızı bildirdim ve mazbata törenini yarın saat 15.00’de almak kaydıyla erteledik. Teşekkür ediyoruz, söyleyecek başka şeyimiz yok.”

Editör: Haber Merkezi