KAAN VARDAR/BURSASPORX.COM

Bursasporx.com’da Metin Yüksek’in sunumuyla yayımlanan Dersimiz Futbol adlı programın konuğu olan Bursaspor Başkanı Mesut Mestan, önemli açıklamalarda bulundu. Yeşil Beyazlı camiada ilk olarak 2003-2004 sezonunda Fikret Üstenci başkanlığındaki yönetime girerek idareciliğe adım attığını kaydeden Mestan,  “Benim yöneticiliklerim hareketli geçiyor. Maalesef o dönemde küme düştük.  Ardından merhum Hikmet Şahin’in yönetiminde yer aldım ama başarıyı elde edemedik. Levent Kızıl’ın yönetim kurulunda genel sekreterdim ve düşürdüğümüz takımı çıkardık” dedi.

YAZICI TAKIMI BİZE EMANET ETTİ

Yöneticilik serüveninin merhum şampiyon başkan İbrahim Yazıcı’nın ikinci dönem görevinde de sürdüğünü vurgulayan Mesut Mestan, “ O dönemde futbol şube sorumlusuydum. Rahmetli Yazıcı görev ve yetki vermeyi çok severdi. Takımı Ertuğrul Hoca(Sağlam) ile bana emanet etti. İlk 5’e girmek için kurduğumuz takım Allah’ın yardımıyla şampiyonluğu elde etti. 7-8 senelik ayrılığın ardından takımın en zor döneminde benim için büyük anlam teşkil eden başkanlık nasip oldu” dedi.

RÜŞTÜ’NÜN ANLATTIKLARI ÜZÜLMEZ’İ ÇOK ETKİLEDİ

Bursaspor’da teknik heyet ve futbolcularının psikolojilerine de değinen Başkan Mesut Mestan, “TFF Sağlık Kurulu genelge yayımladı, ince detaylar uygulanırsa futbol da oynanamaz. Futbolda 3-5 gün sonra topla çalışacaksınız, ikili mücadeleden kaçma şansınız yok. Personeller izinde, ben, futbolcular ve hoca elbette tedirginiz. Teste girdik sonuçlar gelinceye kadar da çok zordu. Sonuçlar negatif çıktıktan sonra herkes daha rahatladı. Coronavirüs hastalığı kötü. Teknik Direktörümüz İbrahim Üzülmez, bu hastalığı geçiren Rüştü Reçber’le görüştü ve konuşmalarından çok etkilendi. ‘Başkanım siz onun yaşadıklarını dinleseniz, bırakın maç yapmayı sokağa adım atmazsınız’ dedi” diye konuştu.

TEKSAS TRİBÜNÜNE DORTMUND MODELİ

Stadyumla ilgili merak edilen konuları da açıklayan Mesut Mestan, Bursaspor’un ateşli taraftar grubu Teksas’ın yer aldığı bölümle ilgili de müjde verirken, “Timsah’ın kafasıyla ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi ihale yaptı. 7 gün çalışıyorlar, 2-3 aya kadar biter, köprüleri de yapmaya başladılar. İkisinin de yeni sezon yetişeceğini düşünüyorum. Bursaspor’un en büyük itici gücü olan taraftarımızın desteğini arkamızda hissediyoruz her maç. Teksas’ın bulunduğu tribündeki koltukları kaldırmak için Türkiye Futbol Federasyonu’ndan gerekli izinleri aldık. Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan izin alma noktasında da bayağı mesafe almıştık ki araya Coronavirüs girdi. Gerekli prosedürleri tamamlayıp seneye inşallah sahamızdaki ilk maçta koltukları kaldırırız ve istedikleri gibi maçı ayakta izletiriz.  Dortmund modeli gibi olacak bu şekilde. İhtiyaç olursa kuzey kale arkasını da yaparız. Taraftar da çok istiyor, acılı günler bunlar yaklaşık 10 aydır bu ligdeyiz. Bursaspor armasına kim daha fazla hizmet ediyor onlarla tatlı bir yarış içindeyiz” ifadelerini kullandı.

FUTBOLCULAR SÜPER LİG’E ÇIKTIK KAFASINDA 

Bursasporlu futbolcuların Süper Lig’e çıkacaklarına dair inançlarının tam olduğuna vurgu yapan Mestan, “ Ben frene basıyorum temkinli olma adına. Onlar ise ‘ne lazımsa yapacağız Süper Lig’e direkt çıkacağız’ diyor. Play-off muhabbeti bile geçmiyor. Onların tabiri ve kafasıyla ‘Süper Lig’e çıktık.’ Ama lafla peynir gemisi yürümez temkinli olmak lazım. Kalan 540 dakika sonunda Süper Lig’e çıkmak istiyoruz.  Eski güçlü Bursaspor’u oluşturmaya başlıyoruz. Bursaspor her zaman küllerinden doğar, küme düştük diye büyüklüğümüzü kaybetmedik” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi