Spor Toto Süper Lig'in son 11 sezonuna bakıldığında, küme düşme hattında bulunan takımların hiç biri sezon bitimine 3 hafta kala kurtulamadı. 

Son olarak 2006/07 sezonunda Gaziantepspor, son 3 haftaya 36 puanla 16. sırada girmesine karşın elde ettiği 2 galibiyet ve 1 beraberlikle puanını 43’e yükselterek ligi 11´inci basamakta tamamladı.

Bundan 8 sezon önce Süper Lig’i şampiyon olarak noktalayan ve ateş hattında yer alan ekipler arasında bu unvana sahip tek takım olan Bursaspor, son 2 sezonda da küme düşme korkusunu yakından hissetti. Geçtiğimiz sezon 30. haftaya ateş hattının 4 puan önünde giren Timsah, arka arkaya aldığı 2 galibiyetle aradaki puan farkını 7´ye yükseltirken; son 3 maçta mağlup olmasına karşın sezonu 13. bitirdi.

Mesut Bakkal’ın işi zor

Önceki sezon ise Bursaspor, 16. Rizespor’un sadece 2 puan önündeydi. Son maçta deplasmanda Trabzonspor’u yenen Bursa, Rizespor’un da kazanmasına karşın puan farkını korudu ve ligde kalmayı son anda başardı. Bu sezon ise son 3 haftaya düşme potasında kalan Mesut Bakkal’ın takımı işini hayli zora soktu.

Editör: Haber Merkezi