14 senedir aralıksız devam eden Bursaspor Futbol Okulu eğitimlerinde Yaz Dönemi bugün yapılan ilk çalışmalarla başladı. Merinos Stadyumu’nda yaklaşık 350 öğrencinin antrenman heyecanı yaşadığı günde konuşan Gençlik Geliştirme Proje Sorumlusu Ümit Şengül, “Bursaspor Türkiye’nin en önemli altyapılarından birisidir. Bu altyapıda oynayan oyuncularımızın büyük çoğunluğunun temel eğitimini aldığı yer de Futbol Okullarımızdır. 2006’dan 2014 yaş grubuna kadar devam eden bir grubumuz var. Buradan yetenekli oyuncuları tespit edip yetiştirip altyapımıza ve ülke futboluna sunmayı hedefliyoruz. Öncelikle kaliteli bireyler olmalarını, ahlaklı ve topluma yararlı kişiler olmalarını, sonra Bursaspor ve ülke futboluna hizmet etmelerini istiyoruz. Yeni dönemde tüm antrenörlerimize ve öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.

Futbol Okulları Koordinatörü Hakan Cenkçiler ise, “Bu sezon en sevindiğimiz olay ufak yaş grubunun çok kalabalık olmasıdır. Buraya gelen çocuklar belki Bursaspor’u tutmuyorlar ama her antrenman sonrasında ‘Yeşil beyaz en büyük Bursaspor’ diye bağırıyorlar ve bu bilinç altına yerleşiyor. Bursaspor’u seven, hedefleyen sporcular yetiştirmek istiyoruz. Türkiye’nin çeşitli illerinde futbol okullarımız var ve her geçen gün bu ağı genişletiyoruz. Bursaspor altyapısının temellerini burada atıyoruz. Bir oyuncuyu bile atlamadan, her çocuğa dokunarak eğitimlerimizi gerçekleştiriyoruz. Yaklaşık 350 sporcuyla ilk döneme başladık. İkinci ve üçüncü dönemlerinde kayıtlarına devam ediyoruz. Binden fazla sporcuya burada temel eğitimi ve Bursaspor sevgisini aşılamaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Bursaspor Futbol Okulu ikinci kayıt dönemi 24 Haziran 2019 - 19 Temmuz 2019’a kadar devam edecek ve çalışmalarını 22 Temmuz 2019 - 8 Ağustos 2019’a kadar sürdürecek. Üçüncü kayıt dönemi ise 22 Temmuz 2019 ile 18 Ağustos 2019 arasında olacak, çalışmalar da 19 Ağustos 2019 - 5 Eylül 2019 tarihleri arasında yapılacak. Sporcular ve veliler Merinos Stadyumu’nda yapılan kayıtlar için 0224 234 36 99 numaralı telefondan detaylı bilgi alabilecekler.

Editör: Haber Merkezi