Bursa Büyükşehir Belediyesi konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

Bursaspor Yönetim Kurulu Üyesi Emin Adanur'un, sosyal medya hesabı üzerinden "Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu'nun kullanım hakkının Bursaspor'un elinden alındığı, futbolcu Burak Kapacak'a Bursa Büyükşehir Belediyespor olarak talip olunduğu ve stadyumun Büyükşehir Belediyesi tarafından Gençlik Spor il Müdürlüğü'ne yeni bir devir yapıldığı” iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır.

Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu'nun 130 bin metrekarelik alanın 70 bin metrekarelik alanı' eski stadyum arazisinin mülkiyetinin Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda bulunması nedeniyle zaten bakanlığa aitti. Büyükşehir Belediyesi'nin kamulaştırma yöntemiyle mülkiyetine aldığı kalan 60 bin metrekarelik alanın ise Atatürk Spor Salonu'nun etrafındaki alanlar ve yüzme havuzlarının Millet Bahçesi'ne dâhil edilmesi sebebiyle 3.12.2020 tarihinde Bakanlık ile trampa (değiş-tokuş) işlemi gerçekleştirilmiştir. Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Gençlik Spor Bakanlığı arasında yapılan sözleşme gereği stadyum arazisinin üst kullanım hakkı da 49 yıllığına Bursa Büyükşehir Belediyesi'ndedir. 22.01.2015 tarih ve 2014/792 esas ve 164 karar nolu Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi Kararına istinaden Bursaspor Kulübü ve Belediye'miz arasında 11.02.2015 tarihli “Sözleşme" imzalanmıştır. Stadyumun kullanım hakkı 2015 yılından bu yana yapılan kira sözleşmesi kapsamında Bursaspor'dadır. Bu sözleşme koşullarında herhangi bir değişiklik söz konusu değildir. Yani Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu'nun Bursaspor'un elinden alınması durumu tamamen hayal ürünüdür.

Futbol branşı bulunmayan Bursa Büyükşehir Belediyespor'a; Bursasporlu futbolcu Burak Kapacak'ın alınması da kesinlikle söz konusu olmadığı gibi, hangi mantık ve gerekçe ile söylendiğini de kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi millet bahçesinin genişletilmesi kapsamında Atatürk Spor Salonu ve çevresindeki alanın Belediye mülkiyetine alınması gereği 3.12.2020 tarihinde tamamen teknik bir işlem gerçekleştirilmiştir. Bu işlem stadyum kullanım haklarında bir değişikliğe neden olmamaktadır. Bursaspor dilerse istediği kişi veya kurumlardan gelir elde etmek amacıyla stadyumun pazarlamasını, “2015 yılında imzalanan sözleşme gereği' rahatlıkla yürütebilecektir.

Editör: Haber Merkezi