Ozan İsmail sakatlanınca Eren i oyuna alıp Kapacak ı geri çekmek kadar saçma bir hamle olamaz.. Öyle veya böyle senin hücumlarının hepsinin içinde Kapacak var.. Bugün başarılı işler yapamasa bile bu çocuk hücum hattının en kreatif  oyuncusu..Neden doğrudan Ramazan ı sağ beke almıyorsun da aklın sonradan başına geliyor.Bugün sahadaki futbolculardan çok teknik ekibe kızdım.Ayrıca madem önüne gelene yeniliyoruz artık Hasan Basri, Şamilcan,Zeynullah Abdullah Tazgel gibi isimleri görelim..Artık Özer i sahada görmeyelim lütfen..

Özer den şikayet ettim ama açıkçası bir kaçı dışında alt yapıdan gelen gençleri de şu görüntüye bakarsak biz biraz fazla abartmışız.Tamam bazı maçlarda bazı isimler parladılar ama lig 34 maç.. İstikrar nerede? Sezon geneline bakınca saman alevi gibi parlayan bir maç iyi bir maç kötü oynayan futbolcudan yıldız kolay kolay çıkmaz.Bunlar genç de başka takımlar veteran mı? Onlarda da genç dolu.Fark araya serpiştirdikleri yerli yabancı futbolcular..Ayrıca nedenini siz bulun ama ben bizim çocukların son haftalarda ayaklarının yere sağlam bastığını pek göremiyorum.Bir lakayıtlık,bir laubalilik seziyorum..Hele şu kaleden kısa paslarla çıkma hastalığı yok mu?? Kaç tane gol yedik kurtulamadık bu hastalıktan.

Gelecek yönetimin işi çok zor. Çok ciddi ve profesyonelce bir kadro yapılanması ve en az 3 veya 4 banko oynayacak kaliteli transferler yapmaları şart.Alternatifler bile iyi olmalı ve toplamda 7-8 iyi transfer yapmalılar.Çünkü ancak yanındaki kaliteliyse bu çocuklar iş yapabilir.Yönetime talip olacak ekibin içinde mutlaka ya profesyonel futbolcu ya teknik adam ya menajer ile bugünden planlama işine başlaması kalacaksa Mustafa Er ya da varsa çalışmayı düşündükleri başka bir teknik ekip ile bir transfer listesini bugünden hazırlamalıdır. Sn.Emin Adanur un çabasını saygıyla karşılıyorum ama 40 milyon asla bu iş için uygun bir para değildir.Açıkçası seneye zirveye oynamak istiyorsak en az 250 milyon gerekir..Yoksa söylemekten hiç hoşlanmıyorum ama seneye de asla çıkamayız.Kaliteli transfer dediğin para ile olur.40 milyon senin ne tahtanı açar ne de eksi puanlar almanı engeller.Kısacası seneye de bize yine hüsran düşeceğinden hiç şüphem yok.

Lafla 250 milyon demek kolay demenizi duyuyor gibiyim..Aslında haklısınız tabi ama durum maalesef budur.Hangi yönetim bu parayı temin eder? Hiç kimse..O halde ya biz de şehir olarak salacağız çayıra mevlam kayıra ya da büyük bir konsensüs oluşturacağız.Ve en kısa sürede de şirketleşip bir daha böyle rezil olmayacağız..Bu kişi kimdir elbette ben bilmem ama tarif  edebilirim..Bu kişi kentin büyük bir kesiminin güven ve itibarını kazanmış,sözü dinleneek, çok güçlü bir yönetimi sen-ben kavgası yapmadan bir araya toplayabilecek,piar çalışmalarıyla stadyumun isim hakkı ve dükkanlarını pazarlayabilecek,kısa ve uzun vadeli plan ve program yapabilecek,pozisyonu gereği reklama ihtiyacı olmayacak bir kişi olacak..Her yönetcisinden 10 milyon para isteyecek kolay değil..Bu yönetimin her üyesi Bursaspor u KURTARAN YÖNETİM in onurlu bir üyesi olacak..Onun için oluşursa böyle bir yapı biz onlara KURTARICI YÖNETİM lakabını takmalıyız..Her bir üyesini tıpkı şampiyon başkan İbrahim Yazıcı gibi tarihimizin altın sayfalarına yazdırıp nesiller boyu hayırla yad edilmelerini sağlamalıyız. Böyle bir ekibe 1791 kişi değil 500 bin kişi maddi ve manevi destek verir.Kimse verdiğim para nereye gidecek diye kuşku duymaz. Bulabilecek miyiz dersiniz? Yoksa bize yine hüsran mı?

SAYGI VE SEVGİLERİMLE

Dr. LEVENT BALCI

Editör: Haber Merkezi