MKE Ankaragücü deplasmanından, "Kazanamıyorsan kaybetmeyeceksin" mantığı ile alınan 1 puanın önemini vurgulayan Bekir Ozan Has "Bursaspor'un bu durumunu konuşmak hiç iyi olmasada alınan bu 1 puan, ilerki haftalar için bir kazanç olabilecek" dedi.

Bursaspor taraftarıyla var

Bursaspor'un taraftarıyla varolduğunu belirten Bakir Ozan Has "Ben bunu yaşamış, tecrübe etmiş biri olarak söylüyorum. Bursaspor takımının Bursa taraftarıyla var olduğunu düşünüyorum. O yüzden kalan 9 haftada, elimizden geldiği kadar bütün taraftarların kulübe sahip çıkmalarını istiyorum. Çünkü bu durum Bursaspor'a yakışmıyor. Puan tablosunda bir an önce yukarı çıkmak için bu futbolcu arkadaşların bu şehre ihtiyacı var. İnşallah bu desteği sağlayacaklardır." dedi.

Mayıs'ta alınan kongre kararı hakkında 'İnşallah bu sene herkes için ders olur ' diyen Eski Kaptan "Bursasporluluk işin ayrı tarafı. Çok iyi bir Bursasporlu olabilirsin ama futbol başka bir iş. Bunu bilenlerle çalışmak lazım ve bilenlerin bu işin içinde olması gerektiğini düşünüyorum. 3 sene sonra köklü bir değişim olacak" dedi.

Baraj 39 puan olabilir

Bursaspor'un kalan 9 maçından alacağı 4 galibiyetle küme düşme korkusunu yaşamayacağını belirten Bekir Ozan "Her maç zor ama Bursaspor'un içeride oynayacağı maçlar çok önemli. 4 iç saha maçı ve bu 4 maçtan alınacak galibiyetle hiç bir şekilde o korkuyu yaşamayacaktır. 39 - 40 puan bence yeterli olacaktır ligde kalmak için. Hiç bir takımın kolay maçı yok. Ne kadar kağıt üzerinde favoride gözüksen, futbol sahada oynanıyor. Göztepe, Ankaragücü, Fenerbahçe kim ne yapmış önemli değil. Önemli olan Bursaspor'un ne yaptığı." dedi.

Galatasaray maçından iyi bir sonuç alınmalı

Bu hafta oynanacak Galatasaray maçınıda değerlendiren Bekir Ozan Has "Galatasaray şampiyonluk kovalayan bir takım. Futbolcu için motivasyon anlamında bu tarz maçları oynamakta bir avantaj olabilir. Takımın durumu belli, pazar günü akşam 7'de olması ayrı bir avantaj. Ben tribünlerin dolu olacağını düşünüyorum. Futbolcuda kendini bu maç için farklı motive edecektir. Galatasaray maçından sonra iki haftalık bir ara var. Ne olursa olsun bu araya iyi bir sonuçla girmemiz gerekiyor. Alanyaspor maçı öncesi 4 günlük bir kamp söz konusu ve piskolojik anlamda hepsi bir ızdırap olur. Olası bir mağlubiyet ile bu 20 günlük ara geçmez" dedi.

Maç biletileri hakkında bir oynama olabileceğini belirten Eski Kaptan "Maç biletlerinde indirim yapılabilir, en azından taraftarı daha rahatlıkla tribüne çekebiliriz. Herkesin bunu alabilecek imkanı yok. Biraz daha aşağı çekebilirsek bilet fiyatlarını, insanların maça gelişi daha farklı olabilir." dedi.

Editör: Haber Merkezi