TRTSpor'dan Erman Gönlüşen'in Instagram üzerinden gerçekleştirdiği canlı yayına katılan Bursaspor Başkanı Mesut Mestan, Yeşil Beyazlı camiada 3'ncü kez görev aldığını bu süreçte 2 şampiyonluk bir de küme düşme duygusu yaşadığını ifade etti. 

KULÜP SAHİPSİZ KALACAKTI

Türkiye'nin 5'nci şampiyonu olduklarını hatırlatan Mestan, borç olarak da İstanbul ekipleri ve Trabzonspor'dan sonra 5'nci sırada bulunduklarını söyledi. Geçmiş yönetimlerin istemeyerek de olsa hatalar yaptığını kaydeden Başkan Mesut Mestan, "Geldiğimizde Bursaspor yerlerdeydi. Aday çıkmayınca Bursaspor'un sahipsiz kalmaması adına camiamıza güvendik. Ekibimizle talip olduk. Tahta kapalı tüm gelirlerimiz temlikliydi. Futbolcu satışı ve TFF'den gelen 15-20 milyon lira ile bir kadro kurduk. Genç ve tecrübeli oyuncularla karma yapalım, kabus görmeyelim istedik. Bazı maçlarda üzüldük. Çok keşkemiz yok. Planladığımız gibi gidiyoruz" dedi. 

SİLİNEN 3 PUANI ARIYORUZ

Şu aşamada puan silinme gibi bir durumun söz konusu olmadığını kaydeden Mestan, "Eğer bir borç çıkacak olursa onu da Bursa şehriyle çözeriz. Sezon başındaki 3 puan silme cezası bizden önceki yönetime ait borç yüzünden geldi. Biz de bütçe ayıramadık. Futbolcular, '3 puanı telafi ederiz' demişti aslında ama bugün o 3 puanı arıyoruz" diye konuştu

BURSASPOR TÜRK FUTBOLUNUN BELKEMİĞİ

Coronavirüs yüzünden futbolun bu noktaya geleceğini öngöremediklerini kaydeden Mesut Mestan,  "Sezon başında U21 oyuncularımızın da dahil olduğu 35-40 kişilik oyuncu havuzu yaptık. Genç oyuncu hayranıyım. İskeletimizde 9 Vakıfköy patentli oyuncu var. Türk futbolunda bir çoğu Vakıfköy patentli oyuncu bulunuyor. Bursapor, Türk futbolunun belkemiğidir" ifadelerini kullandı.

BURAK VE OZAN BİZE HİZMET ETME GÖREVİNİ BİTİRMEDİ

Burak Kapacak'ın başını çektiği genç oyunculara gelen transfer tekliflerini değerlendiren Bursaspor Başkanı, "Oyuncularımıza talep olacağını biliyorduk sezon başında... Burak Kapacak'a resmi teklif yok. Süper Lig'e çıktıktan sonra Bursaspor'la devam etsin çünkü bize hizmet etme görevini bitirmedi. Oradan da Avrupa'ya gitsin. Öncelikli hedefimiz Coronavirüs'ten kurtulup Süper Lig'e çıkmak... Bursaspor'a gelen teklifler elbette gurur verir... Ozan İsmail Koç yaş grubunun milli takımında oymuyor.  Yunan basını da onu yazdı. Kaliteli bir oyuncu. Önce biz faydalanalım, bize hizmet etsinler. Gelecek kariyerlerinde yurt dışında bizi temsil etsinler. Ben kendilerinin Bursaspor'da jübile yapmasını isterim" diye konuştu" açıklamasında bulundu.

YABANCI OYUNCULAR BUNALIMA GİRDİ

Bursaspor'un yabancı oyuncularının ülkelerine gidemeyip burada kaldıkları için psikolojik anlamda da zorlandığını açıklayan Mesut Mestan, "Oyuncular ülkelerine dönüp ailesine gitmek istiyor, bunalıma girdiler. Bu sadece bizim takımda değil diğer kulüplerde de yaşanıyor. Ailelerini özlediler son derece haklılar. Birçoğu ülkesine gitti bizimkiler ise gidemedi burada kaldı" ifadelerini kullandı.

BATALLA SENEYE BİZİMLE OLACAK

Kulübün efsane oyuncularından Pablo Martin Batalla'nın Bursaspor'a döneceğini müjdeleyen Başkan Mesut Mestan, " Batalla sezon başında gelecekti ancak TFF kurs açmadığı için antrenörlük kursuna Arjantin'de başladı. Önümüzdeki sezon kendisi Bursaspor'da teknik heyette olacak. İbrahim Üzülmez'le de yola devam edeceğiz" cümleleriyle sözlerini noktaladı.

Editör: Haber Merkezi