Arjantinli efsane futbolcu Batalla, beIN Sports’ta Şampiyonlar Ligi Magazin programında Bursaspor ile geçirdiği Şampiyonlar Ligi macerasını anlattı.

ACABA BU RÜYA MIYDI?

Devler Ligi kura çekimini büyük heyecanla izlediklerini belirterek sözlerine başlayan Pablo Batalla, “Takımların isimlerini gördüğünüzde acaba bu bir rüya mı diye düşünmeye başlıyorsunuz. Grupta bizimle birlikte Manchester United, Rangers ve Valencia vardı. İlk maçta evimizde Valencia’nın karşısına çıktık ve o güçlü takıma 4-0 yenildik. Böylece bu tür oyuncularla rekabet etmenin ne kadar harika olsa da çok zor olacağını fark ettik.” dedi.

ÇOK KEYİF ALDIM

Daha sonra Şampiyonlar Ligi’nin çok tecrübeli takımlarından birisiyle oynamak için İskoçya’ya gittiklerini anlatan Batalla sözlerini şöyle sürdürdü: “O maçtan sonra da Paul Scholes ve Nani’li Manchester United bize geldi. Ardından Valencia deplasmanına gittik. Dürüst olmak gerekirse fazla oynamadığım için ilk golü atmayı beklemiyordum. Bu grup aşamasının 5. haftasında gerçekleşti. Geriye sadece bir maç kalmıştı. Ben oyuna girdiğimde 5-0 gerideydik. Yani bu oldukça zordu. O zamanlar tarih kitaplarına girdiğimi bilmiyordum. Bu anı her zaman hatırlayacağım. Çünkü Şampiyonlar Ligi kariyerim boyunca en çok keyif aldığım şeylerden biridir.”

1 PUAN BİZE İYİ HİSSETTİRDİ

“Daha sonra evimizde Rangers maçı vardı. Amacımız bir maç kazanmak ya da 5 kez yenildiğimiz için en azından bir puan almaktı. Bazı yenilgiler bize ağır gelmişti. Rangers karşısında iyi oynadığımızı düşünüyorum ve bir şansımız olduğunu hissettik. Bu yüzden son maçta bir puan almak kendimizi biraz daha iyi hissettirmemizi sağladı.”

BATALLA VE SERCAN

6-1 kaybedilen Valencia deplasmanında 59. dakikada İvan Ergic’in yerine oyuna dahil olan Pablo Martin Batalla, 69’da Sercan Yıldırım’ın asistinde topu ağlara göndererek Bursaspor’un Şampiyonlar Ligi’ndeki ilk golünü atan isim olmuştu. Bursa’da oynanan ve 1-1 son eren Rangers karşılaşmasında da Bursaspor Devler Ligi’nde puanla tanışmıştı. 79. dakikada Ozan İpek’in asistinde golü kaydeden Sercan Yıldırım da Batalla gibi tarihe geçmişti.

Editör: Haber Merkezi