Bir süredir hastanede koronavirüs tedavisi gören 65 yaşındaki teknik adam, yoğun bakımda bu sabah hayatını kaybetti.

A TAKIMDA DA ANTRENÖRLÜK YAPTI

1987 ve 1989 yılları arasında Bursaspor'da, teknik direktörler Nevzat Güzelırmak ve Ahmet Suat Özyazıcı'nın birinci yardımcılığını yapan teknik direktör Basri Ukuşer, 1980'li yıllarda; altyapıdan birçok genç yeteneği yetiştirdi.

1985'te, Bursaspor'u, 1967-68 doğumlu kadroyla, Yardımcı Antrenör Metin Begüm'le birlikte Türkiye Amatörler Şampiyonu yaptı ve o günkü statüyle, yeşil-beyazlılar Türkiye 3.Ligi'ne yükseldi. O takımın yöneticisi de merhum Cavit Bengü'ydü.

BİRÇOK YILDIZ YETİŞTİRDİ

Ukuşer; Vakıfköy'den Ersel Uzgur, kaleci Mehmet Tezcan, Muharrem Kayan, Adnan Örnek, Turhan Şen, A.Nail Durmuş, Faruk Korkmaz, Yüksel Altay, Talip İkikardeşler, Murat Yoldaş, Vedat Vatansever, Hakan Cenkçiler, Taner Taylan, Sadri Güler, Osman Çokkır, Hulusi Bozkurt, "Arap" İbrahim, Ayvaz Öztürk, Ahmet Bağcı, Harun Şen, kaleci Ahmet Kuzaltı, Ercan Altıngül, Ahmet Yurtseven, Tahsin Tam, Nihat Bayramoğlu, Hacı Murat Yılmaz, Musa Öztürk, Sedat Bayraktar, Can Can, Bülent Erdinç gibi gençleri çalıştırdı.

2.LİG ŞAMPİYONUNUN TEMELLERİNİ ATTI

O genç kadro, 1989'da 2.Lig'de (bugünkü TFF 1.Lig'de) şampiyon olarak Süper Lig'e yükselmeye hak kazanmış, şampiyonluk kupasını almış, ancak Futbol Federasyonu tarafından, "Aynı ligde iki Bursaspor takımı olmaz" diyerek, lige alınmamıştı. Ukuşer, o unutulmaz kadronun temellerini atan teknik adamlardan biriydi.

BURSASPOR'DAN TAZİYE MESAJI

Bursaspor Kulübü de, Ukuşer'in vefatı üzerine bir baş sağlığı mesajı yayınladı. Mesaj şöyle: "Eski antrenörlerimizden Basri Ukuşer'in vefat ettiği haberini büyük üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Merhuma Allah'tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve spor camiasına baş sağlığı dileriz."

Editör: Haber Merkezi