Spor Toto Süper Lig’de ateş hattının hemen üzerinde yer alan Bursaspor, 27’nci haftada Mesut Bakkal’ın ardından göreve gelen Sergen Yalçın’ın çalıştırdığı Aytemiz Alanyaspor’a 1-0’lık skorla mağlup olunca Samet Aybaba ile yollar ayrılmıştı. Aybaba’nın ardından hummalı bir çalışma içine giren yönetim ligin tecrübeli isimlerinden Mesut Bakkal ile anlaşmaya varmıştı.

KARA BULUTLAR DAĞITILACAK

Yeşil Beyazlı takımla ilk kez seyirci karşısına çıkan ve Trabzonspor’u ağırlayan Mesut Bakkal’ın öğrencileri yakaladıkları fırsatları cömertçe harcayınca sahadan tek farklı mağlubiyetle ayrılmış ve 1-0’lık skorla kaderine razı olmuştu. Bakkal karşılamanın ardından yenilgiyi hak etmediklerini söylerken, futbolcularının sahada gösterdiği performansın kara bulutları dağıtmak için yeterli olacağını belirtti.

BURSA İKİYE BÖLÜNDÜ

Son yıllarda küme düşme hattında bulunan takımlara can simidi olan Mesut Bakkal’ın kariyerindeki performans da kamuoyunu ikiye böldü. Kimi kesimler Bakkal’ın Timsah’a moral kazandırarak puan sıralamasında rahat bir nefes aldıracağına inanırken, bazıları ise Bursaspor için 2 sezondur gerçekleşmeyen makus kaderin bu yıl Bakkal’la yaşanacağı şikayetinde bulundu.

İŞTE İSTATİSTİKLER

2015-2016 sezonunda Demir Grup Sivasspor’un başında olan Mesut Bakkal, Yiğidolarla birlikte Spor Toto 1’ci Lig’de mücadele etti.      Kırmızı Beyazlılarla 20 karşılamaya çıkan Bakkal, 11 galibiyet 6 beraberlik ve 3 de mağlubiyet alırken, takımı da Süper Lig’e çıkaran isim oldu. Başarılı çalıştırıcı sezon sonunda takımdan ayrılırken 2016-2017 sezonunda da  2 ay aranın ardından yeniden Yiğidoların başına geldi. Mart ayında görevinden ayrılan Bakkal, 1 ay sürecek İstikbal Mobilya Kayserispor macerasına başladı. Sarı Kırmızılılarla 6 maça çıkan tecrübeli çalıştırıcı 3 galibiyet, 2 beraberlik 1 de yenilgi alıp takımdan ayrıldı.

SON TAKIMI ALANYASPOR

2017-2018 sezonuna Gençlerbirliği’nde başlayan Mesut Bakkal, Başkent ekibiyle 1’i kupa olmak üzere 10 resmi maça çıktı. Bakkal, Kırmızı Siyahlılarla 10 galibiyet, 2 beraberlik elde ederken 1 de mağlubiyet yaşarken, 20 Kasım 2017’de Gençlerbirliği ile yolları ayrıldı. 28 Şubat 2018’de Aytemiz Alanyaspor’da teknik direktörlük koltuğuna oturan Mesut Bakkal, güney ekibiyle 11 maçta 5 galibiyet, 4 beraberlik ve 2 mağlubiyetle ligi 12’nci sırada tamamladı. Bakkal, bu sezona da A.Alanyaspor’la başladı. Kupa da dahil olmak üzere 12 karşılaşmada takımın başında kalan tecrübeli çalıştırıcı 5 galibiyet alırken, 7 kez de yenilgiyi tattı. Bakkal’ın 6 Kasım 2018 tarihinde ise sözleşmesi feshedildi.

Haber: Bursasporx.com

Editör: Haber Merkezi