Hal böyle olunca maçın favorisi banko Bursaspor’du zaten. Galibiyete inanan bizler skor tahminine vurduk kendimizi. Bursaspor’un gol yiyecekse yine saç baş yoldurtan cinsten bir gol yiyeceği belliydi. Öyle de oldu. Ama ne yalan söyleyeyim, Bursaspor’un özellikle son maçlarda atmış olduğu gol adetlerini dikkate aldığımızda en az bir 4 gol bekliyordum. Allahım! Derdimize bak! Maçı kazandık da neden 4 atamadığımızın derdine düşer olduk. Şaka bir yana az ama öz bir galibiyet oldu. Bugünleri gösteren Allah’a şükürler olsun. Bu takım için emek veren, mücadele eden, tüm iyi niyeti ile savaşan kulübün tüm bireylerinden Allah razı olsun.

Bu maçta galibiyetin yanı sıra sevinmemiz gereken başka tespitler mevcut.

Gol anonslarında isimlerine en çok aşikar olduğumuz Ali Akman ve Batuhan Kör dışında yeni isimler duymaya başladık.

Bunlardan biri Cüneyt Köz. İlk golünü attı Cüneyt. Ne yazık ki hemen hemen her maç sonrası sitem ettiğimiz Cüneyt Köz, Burak Kapacak’a önce gol asistini yaptı, sonra gitti golünü attı. 1 gol 1 asist ile bitirdi maçı. Takımdaki her bir mevkiinin gol yollarında etki sağlaması çok önemli bir adım. Harika bir performans. İnşallah devamı gelir.

Burak Kapacak çok uzun bir aradan sonra gole kavuştu. Topu göğsü ile kontrolü, o kontrol ile attığı çalım, ikinci rakibinden de topu kurtarıp meşin yuvarlağı ağlarla buluşturması tam bir sanatsal çalışma oldu. Yalnız gol sevincinde o kameralara neyi ifade etmeye çalıştı, orasını pek anlayamadım.  Oyunda kaldığı süre içinde gayet etkili oldu Burak Kapacak. İnşallah aynen devam eder.

Benim gördüğüm kadarıyla genel olarak oyunun kontrolü ve hakimiyeti Bursaspor’daydı. Eskişehir zaman zaman etkili olmaya çalıştı ama sanki buna biraz da Bursaspor müsaade etti. Topu kapıp ani gelişen bir atakla farkı açabiliriz düşüncesiydi bana göre.

Bursaspor maçlarına her zaman farklı bir şekilde hazırlanan, motive olan Eskişehirspor’u da tebrik etmek lazım bana göre. İyi direndiler. İyi mücadele ettiler. İyi savunma yaptılar. Yenildiler ama tribünden olan ve geçen gün futbolculara ayar veren ağabeylerinin başını yere eğdirtmediler.

Önümüzde ki hafta Keçiören ile sıkı bir maç oynayacağız. Saha koşulları hariç güzel bir maç olacak. O maçı alırsa Bursaspor hedeflerine ciddi ciddi yaklaşmış olacak. Kabus ile başlayan 2020 yerini güzelliklere bırakmaya başlamışken, 2021’e galibiyet ile girmenin vereceği keyifi düşenemiyorum.

Hadi hayırlısı!

Editör: Haber Merkezi