Bu hareketlerle insanları kulüpten soğutuyorsunuz,kulübü küçük düşürüyorsunuz,kimse de sonum ne olacak diye bu kulübe gelmek dahi istemiyor.Yıllar önce hangi ligde oynarsa oynasın bütün futbolcular Bursaspor a gelmek için can atarlardı..Hele basın mensubu arkadaşların bu konuda haberler yapıp birilerinin ekmeğine yağ sürmelerini de hiç anlamıyorum. Her haber haber değildir..Eğer öyleyse bakın örneklere…

Bugüne kadar Bursaspor dan ayrılacak futbolcuların %90 ı  kulüpten ayrılmadan önce mutlaka bir konuda linç edilip taraftarın önüne atılıyor.. İnsanlar tu-kaka ilan ediliyor ve ne yazık ki medya da buna alet oluyor.Neden??? Taraftar soğusun da adamı bir yerlere peşkeş çekelim diye..Üstelik de böyle değersizleştirilen her futbolcu diyelim 5 lira edecekse 3 liraya bir yerlere veriliyor..Adamı değersizleştirip bedava fiyata satmanın kimlere nasıl bir faydası oluyor onu bilemem..

Sezon boyunca oynadığı tüm maçlarda standartın üstünde başarılı bir performans göstermedi mi bu Ataberk.. Defalarca maç sonrasında göğsündeki logoyu öpmedi mi? Daha dün 2-0 dan gelip 3-2 yendiğimiz Akhisar maçında koşarak tribünlere çıkıp Mustafa Er e sarılmadı mı? Tüm diğer arkadaşları gibi aylarca maaşını almadan ki 3 kuruşluk maaşını bile almadan, elektrikleri, doğal gazı kesik bir tesiste yaşamıyor mu? Daha 1-2 ay önce tüm olumsuz koşullara rağmen getirin mukaveleyi imzalayayım demedi mi bu çocuk… Dedi   demesine ama umursayan kim? Şimdi göreceksiniz bir sürü arkadaşı gibi bir başka kulübe gidecek.O halde vurun çocuğu yerden yere..Yarın mesela Emirhan ı da Burak Kapacak ı da (Ki başladı bile Alanya söylentileri) Burak Altıparmak ı da HAİN likle suçlarsınız artıık.Hepsi de hain oldukları için sezon sonuna dek bekledi, bir noterden protesto çekip sözleşmesi devam etse bile boşa çıkma yolunu seçmedi.Onurları için, ARMA için her şeye göğüs gerdiler.

Hatırlar mısınız bu kulüpten kim ayrıldıysa % 90 ı hain çıktı.. Örnekler vereyim..Mesela ilk hain Volkan Şen ve Sercan Yıldırım oldu..O şampiyonluk üçlü hücumundan Ozan İpek ise alkolikti şimdi absürd bir takımda oynuyor.Ozan Tufan ın babasının işi kampta odamda akrep var demesi linç sebebi oldu. Serdar Aziz zaten GS ye gitmek için yapmadığı kalmadı.Kaleci Okan Kocuk ise zaten çocukluğunun takımına gitmişti.. Muhammed süpper ligden başka yerde oynamam dedi.Tu-kaka…Mesela Ertuğrul Fransa ya giderken gemiyi terk eden fare kaptan,bir kere bile forma giysen ayrılmazdım diyen Eren Albayrak işe yaramaz,Sedat ve Serdar vatan hainleri,Recep Aydın beceriksiz, say say bitmez..Hepsi tu-kaka hepsi hain..

Sadece bununla da kalmıyor..Hocalar da nasibini alıyor..Şenol Güneş 3 ay önce Ahmet Nur Çebi ile anlaşmış (Nasıl oluyorsa bunu söyleyen Bölükbaşı yönetimi 3 ay sonra kongrede Altepe nin de desteği ile Şenol Güneş le 10 yıl çalışacağız diye kongrede konuşuyor..0 yıl çalışacağız diye kongrede konuşuyor..Yahu adam 3 ay önce hani Çebi ile anlaşmıştı? ).. Şampiyon hoca Ertuğrul Sağlam ağlayarak gönderiliyor..Onun yanında bir nevi staj yapacak Ömer Erdoğan  Bursa da çalışmam için henüz erken dediği için o da hain..Yıllar önce futbolcuyken kulüpten gönderilen Giresun un hocası Hakan “Gece Kuşu” ..Defalarca bu kulübe getirilen aslen benim de hiç sevmediğim Samet Aybaba komisyoncu…Sepp Piontek bile “deli” diye gönderildi bu kulüpten… Hoca isimleri de saymakla bitmez.

Hiç kimse Bursaspor dan büyük değildir..Doğru değildir ama bu 10 yıl önce tüm Türkiye de kabul edilirdi…Şimdi ise Bursaspor alay konusu oldu.Düşünsenize 1,2 değil tam 7 ay maaş alamayan futbolcu ve personel, Futbolcusu biraz da dini motiflerle protesto çekmiş,alın teri kurumadan meselesi bir kulüp,çatır çatır doğranırken başkanı ve yönetimi gıkını çıkarmayan bir kulüp..Vazgeçtim aylardır başkanının yüzünü görmeyen,sesini duymamış bir camia..Katlı otopark,Minareliçavuş, Dereçavuş taki arazilerine el konmuş,benzinliğ kiralanmış bir kulüp..Otobüsüne haciz konmuş,Antep ten otobüs yardımı teklifi almış, stadının ve tesislerinin elektrikleri kesilmiş,tesislerinde doğalgazı kesilmiş,hiçbir mal varlığı olmayan 700 milyon borçlu bir kulüp.. Sırf kulüp başkansız kalmasın diye gelmiş,hiç bir planı-programı dahi olmayan son 2 yönetim..Hatıra kombinesi dahi söz verilen sayının yarısından az satılmış bir kulüp..1-1.5 milyon için belediyeye BTSO ya avuç açan bir kulüp..Elbette hiç kimse Bursaspor dan büyük değildir…

Böylesine vizyonsuz,parasız,plansız-programsız kişilerle önce TFF 2.lige sonra da yok olup gitmeye mahkum bir kulüp..Elbette futbolcular,hocalar tu-kaka dır.Hepsi de asla Bursaspor dan büyük değildir. Bu şehirde bu mantalite oldukça ne adam gibi sportif kadrolar ne güçlü başkanlar inşa edilemez..Kimse kusura bakmasın biz birkaç sene içinde bu kafayla yok olur gideriz.

SEVGİ VE SAYGILARIMLA

Dr. LEVENT BALCI

Editör: Haber Merkezi