KAAN VARDAR/BURSASPORX.COM

Bursasporx sitesinin yayın hayatına Metin Yüksek’in sunumuyla yeni başlayan Dersimiz Futbol programının ilk konuğu Bursaspor’un genç kalecisi Ataberk Dadakdeniz oldu. Vakıfköy’ün kapısından 14 yaşında girdiğini hatırlatan Ataberk, hangi yaşa gelirse gelsin o tesislerin yüzünde hep tebessüm oluşturacağını dile getirdi.

TFF’NİN KARARI BELİRLEYİCİ

Coronavirüs(COVID-19) sebebiyle ara verilen liglerin durumuna dair açıklamalarda bulunan genç file bekçisi, “ Türkiye Futbol Federasyonu ‘çıkıp oynayın’ derse biz de oynamak zorundayız.  Milli Eğitim okulların açılmasına karar verirse öğrenciler okula nasıl gidecekse, fabrikada çalışan işçiler nasıl gidiyorsa, biz de sahaya çıkıp elimizden geleni hiçbir bahaneye sığınmadan vermek zorundayız” dedi.

BU TAŞI BİZ KALDIRACAĞIZ

Maçların seyircisiz oynanmasının en çok Bursaspor’u etkileyeceğini savunan Ataberk, “ Taraftarsız oynamak gerçekten bizim için zor olacak. Çünkü Türkiye’nin en iyi taraftar grubuna sahibiz. Biz sahaya onların dualarıyla çıkıyoruz.  Bursaspor zor zamanları geçmesini her zaman bilmiştir, hepimiz taşın altına elimizi koyup, bu taşı kaldırmak zorundayız. Bunu başaracak güçteyiz” diye konuştu.

KALECİ DOĞULMAZ OLUNUR

Bursaspor’dan çok başarılı file bekçilerinin kaleyi koruduğunu dile getiren 20 yaşındaki eldiven, “ 5 senedir A Takım’dayım, karşılaşmaları da 12 senedir canlı takip ediyorum. Harun Tekin, Mert Günok, Okan Kocuk, Muhammed Şengezer şu anda da Çağlar Şahin Akbaba ve Emrullah Şalk’tan çok şey öğrendim.  Yabancı olarak da Buffon’u takip ediyorum. Kaleci doğulmaz olunur. Futbolun her mevkii için böyle. Farklı meziyetlerin olursa olsun çalışmak önemlidir. Bursaspor A Takımı’nda çıktığım Fatih Karagümrük maçının öncesinde ve ısınma bölümünde heyecanlı değildim. İstiklal Marşı okunup, taraftarımız bizi tribüne çağırınca heyecanlandım. Bursaspor formasını giymek bizi mutlu ediyor, küme düşen takım taraftarının deplasmanda ful çekmesi beni çok etkilemişti. Toteme ihtiyaç duymuyorum, formanın üzerindeki Bursaspor arması bana yeterli özgüveni veriyor” dedi.

TÜRK KALECİLERİN EN BÜYÜK SORUNU MANTALİTE

Türk kalecilerinin Avrupa’da boy gösterememelerini genç yaşta ülkede forma şansı bulamamasına bağlayan Ataberk, “ Bu dönemde ise benim genç milli takımdan arkadaşım Altay Fenerbahçe’yi, Uğurcan ise Trabzonspor’un kalesini koruyor. Bizim kalemizde de Çağlar var. Genç kaleciler önemli sorumluluklar alıyor. Bu süreçten sonra daha fazla Türk kalecisini Avrupa’da görürüz. Ama Türk kalecilerinin en büyük problemi mantalite. İyi kurtarışa da kötü gol yemeye de orada takılı kalmamak lazım. Mantalite problemi çözülürse dünyanın en iyi 5 kaleci içimizden çıkar” diye konuştu.

BİR GÜN YENİDEN SÜPER LİG’DE ŞAMPİYON OLACAĞIZ

Bursaspor bir gün Süper Lig’de yeniden şampiyon olacağına inandığını söyleyen Ataberk Dadakdeniz, “2009-2010 yılında da altyapıdan çıkan oyuncularla şampiyon olduk. Ama 5 ama 10 yıl sonra biz yeniden Süper Lig’de şampiyon olacağız. O şampiyonlukta ben neden kalede olmayayım? Bu formayı Avrupa’da temsil edebilmek istiyorum. Bunun için çalışmaya devam ediyorum. Çok iyi bir altyapıya sahibiz, alt yaş grup kaleci ve oyuncu anlamında milli takıma en çok Bursaspor’dan futbolcu gidiyor. Coronavirüs sonrası en avantajlı kulüp biziz.  Vakıfköy’ü 3 kelimeyle aşk, tutku ve sevgiyle özetlerim. 14 yaşında altyapıya girdim 19’a kadar Vakıfköy’e gittim. Hangi yaşta olursam olayım Vakıfköy kelimesi bende hep bir tebessüm oluşturacak” açıklamasında bulundu.

“BIRAK, GİT” DENENE KADAR BURDAYIM

Bursaspor’da ilk kez A Takım maç kadrosunda 16 yaşındayken yer aldığını hatırlatan genç eldiven, “Deplasmanda Mersin İdman Yurdu’nu 5-2 mağlup ettiğimiz karşılaşmada kadroda adımı görünce çok heyecanlanmıştım. Televizyonlarda gördüğüm kaleci büyüklerimle takım arkadaşı olmak gurur vericiydi. Bana ‘bırak, git’ denilinceye kadar Bursaspor’da kadar kalmak istiyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi