Milli aranın ardından 5 Nisan Pazartesi saat 19.00'da Altay ile kaldığımız yerden devam edeceğiz.

Bursaspor adına, bu sezon ister istemez sadece play-off grubu hedef olarak kaldı. Ligin ikinci yarısına A.Demir galibiyetiyle başlayıp, umutlarımızın ateşini harlayan Bursaspor, yaşanan sağlık sorunları öncelikli olmak üzere, sakatlıklar, maddi ve manevi eksiklikler sebebiyle düşüşe geçti ve geriye sadece matematiksel anlamda erişilebilecek bir play-off grubu kaldı.

Son maçlarda toparlanan Bursaspor, eğer ki kalan maçlarının hepsini kazanırsa ya da en kötü 1 mağlubiyet, 1 beraberlik ile götürebilirse, diğer takımların da performansına göre belki yükselme gruplarında kendine yer bulabilir; sonrası Allah kerim.

Hedefe odaklanılan bu dönemde belki de en zor başlangıç olacak Altay maçı.

"Bireysel anlamda çok yetenekli ayaklara sahip olan Altay, takım oyunundan ziyade bu önemli ayaklar sayesinde skora gidiyor." (Çağlar Ergin)

Bizim galibiyet şifremiz de her zamanki gibi takımca hareket edip,sonuna kadar taktiksel disiplinden kopmadan mücadele etmek. Altay maçından elde edilecek puan ya da puanlar geriye kalan maçların en önemli motivasyon kaynağı olacaktır.

Bu sebeple, kongrenin konuşulduğu, maddi problemlerin yarattığı günlük yaşam kalitesinin düştüğü ortamlarda idman yapmak, transfer dedikoduları ve camianın beklentileri dogrultusunda maça hazırlanmak oyuncular adına zor oluyordur. Bize en çok lazım olan eksiksiz bir konsantrasyon iken, zihin bulandırıcı bu durumlar, bence en büyük dezavantajımız.

İnşallah bu genç oyuncular, profesyonel anlamda yeterliliklerine erişmeseler bile, mental açıdan bu süreci yürütebilecek seviyeye gelmişlerdir. Mustafa Er ve ekibinin ellerinden geleni yaptığına eminim bu süreçte. İnşallah emeklerinin karşılığını da sahadan 3 puan çıkartarak alırlar.

Peki bu süreçte bizlere neler düşüyor?

Bizlere, en iyi bildiğimiz işler düşüyor aslında; sabretmek ve destek vermek. Bu yanımız epey iyi gelişti. Özellikle sosyal medyadan etkilenen oyuncu grubumuz olduğunu düşünürsek, girilen bu süreci doğru kullanmalı ve paylaşımlarımızı destek amaçlı yapmalıyız. Eleştiri yapmadan duramıyorsak ki herkesin en doğal hakkıdır, düşüncelerimizi hakaretlerden uzak ve itidalli yazmalıyız.

Evet, benim bu haftaki görüş ve önerilerim bunlar. Kimsenin baskısı altında kalmadan ve kimseden etkilenmeden yazmaya gayret ettikçe, cürmümü ciddiye alıp okuyanlara selam olsun.

Son olarak da Furutti Ekstra Bursaspor Basketbol Takımı'mıza yeni dönemde de başkan seçilen Sn.Sezer Sezgin'i ve yol arkadaşlarını tebrik ediyorum, başarılarının artarak devam etmesini diliyorum. Hayırlı olsun İnşallah.

Saygılarımla.