Bursaspor’un Spor Toto 1.Lig’den düşmesinin ardından ilk kez yeşil-beyazlı takımla ilgili görüşlerini açıklayan Başkan Aktaş, “Siyaset elini Bursaspor’un üstünden çeksin deniliyor. Ben yerel yöneticiyim. Nasıl bu şehri her anlamda kalkındırmaya çalışıyorsak Bursaspor’u da ön plana çıkarmak istiyoruz” diyerek şöyle konuştu:

YENİ BİR YOLA GİRİLECEK

“Birkaç hafta içinde önemli gelişmeler olacağına yürekten inanıyorum. Şehir derin bir uykuda. Bu Belediye Başkanının üzerine yıkılacak bir şey değil. Ömer Furkan Banaz, Genel Müdürümüz BURFAŞ’ta… Gayet layığıyla işini yaptı. Yönetimde 12 kişinin hepsi kendi işinin gücünde. 40 milyon lira verildi ve bunlar geri alınmayacak paralar. İnşallah dirilişi yaşayacağız. Keşke kalsaydık ama gün doğmadan neler doğar diyorum. Yeni bir yola girilecek.”

SORGULANMALIYDI

16 Mayıs 2010’da Bursaspor’un Süper Lig’de şampiyon olduğunu hatırlatan Başkan Alinur Aktaş, “2011’de lig üçüncüsü olduk. Biz Bakambu’yu 7.5 milyon Euro’ya sattık. Ozan Tufan‘ı sattık, Sercan’ı sattık. Bursaspor olarak kimseye top atmak istemiyorum ama bunlar neden o zaman sorgulanmadı? Bakın ben geldiğim günden beri irademi ortaya koydum. Ali Ay orada, Mesut Mestan orada, Erkan Kamat orada, Hayrettin Gülgüler ve ekibi orada. Her arkadaşımıza belirli şartlar içinde destek vereceğimizi söyledim” dedi.

41-42 PUAN YETER DİYORDUK

Yeşil-beyazlı taraftarın kendisi ile ilgili eleştirilerine de cevap veren Başkan Alinur Aktaş, “Benden şu hocayı alın diyen şu oyuncuyu alın diyen duyuldu mu? Duyulmadı. Maalesef Bursaspor aslında uzun bir süredir düşüş trendi içindeydi, kimse duramadı. Şehir dinamiği içinden çıkaramadı. Sonucunda Bandırma’da 38 kez rakip kaleye gitmemize rağmen küme düştük. Top oynamazsanız kazanamazsınız. İşi buraya getirmişsin maçı kazanman lazım. ’41-42 puan ile ligde kalırız’ diyorduk. 44 puanla ligden düştük” diye sözlerini tamamladı.

MADDİ DESTEK VERDİK

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur AktaşHayrettin Gülgüler-Emin Adanur dönemiyle ilgili olarak, “Fiili olarak ben başkan ve yönetim çıkarmamama rağmen bu sezon reklam ve 400 bin TL verdik. Buna rağmen bizi eleştirdiler. Hazırlık döneminde yapılan saldırılar… Aslı astarı olmayan internet sitelerinden haberler yaptıkları için, incindiğim için maçlara gitmedim” dedi.

Editör: Haber Merkezi