Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş konuşması şu şekilde;

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş "Genelde kongrelere katılmıyorum, genelde geri durmaya çalışıyorum. Şunu herkes biliyorr ki bu şehirde çok kıymetli konular değerler var. Otomotiv tekstil. Bursa’nın çok değerleri var. Bursaspor bu şehrin en önemli ve en özel değerlerinden bir tanesi üzülerek söylüyorum Bursa’da olduğu gibi Bursaspor’da geçmiş hatıraları anlatıyoruz dün dünde kaldı bugünlere bakmak lazım Bursaspor nerde niye bu durumda bundan sonraki süreçte neler olması lazım ile alakalı bir irade ortaya koymak lazım. Beni yakinen tanıyanlar bilirler 4. Dönem belediye başkanı ölene kadar belediye başkanı kalacağım diye bir şey yok ben Bursasporluyum nasıl ıspatlıyacağım ben bunu anlamıyorum yani sosyal medyada birlileri Bursasporluluğumu tartışmaya kalkıyor ben Bursasporluyum. Allah nasip etti belediye başkanı oldum, 3-4 ayrı yönetim geçti Alinur Aktaş şunu tavsiye etti bunu oynatacaksın dedi kimse diyemez.

Kıymetli kardeşlerim bu şehrin sorunları var bu şehrin diğer tüm konuları kurumsal adımlar atmayı gerektiriyor gece gündüz buna kafa yoruyorum. Halktan bu emaneti en iyi şekilde yerien getirme durumundayım lakin pozisyonum ne olursa olsun ben Bursasporluyum. Bir başka takıma da saygı duymak zorundayım. Bursaspor 3-4 haftadır yönetimsiz şekilde takım çıkarmaya çalışıyor. Çıktı Bursaspor’un hocası açıklama yaptı, hocaya espri yaptım ne yedin ne içtin dedim, espri yaptı sana güveniyorum dedi. Bir kez makamımda kabul ettim görüştük, başarılar diledik. Mevcut başkan ve yönetici arkadaşlarla gelip ayrıldılar herhangi bir diyaloğum olmuş değil. Önceden kendisini tanımam, sporcu olarak biliyorum. 3 hamle belirledi. Altınordu maçının kesinlikle kazanılması lazım, ikincisi transfer tahtasının açılması lazım mevcut yönetim yok, kimle yapacağım 2 arkadaş görevlendirdim telefon açmam gereken yerlere telefon açtım 60 yıllık mazisi olan bir kulüp için çok ayıp bir şey ama maalesef süreç böyle gelişti.

Birilerinin kalemleri hazır yazmaya başladılar bu parayı nerden buldun diye, şükrediyorum ki Allah bu görevi bana nasip etti bu milletin parasını ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırmaya çalışıyorum tüyü bitmemiş yetimin hakkını Bursaspor’a yediremem ama belediye başkanıyım birilerine gerektiğinde ricada bulunuyorum.

Ondan sonraki süreç bir yönetim kurulunun oluşturulması lazım. Ben Bursaspor’u yönetmiyorum ben sadece ağabeylik yapacağım kardeşlik yapacağım katkı vermeye çalışıyorum bu şehirde siyaset devşirmeye çalışan bazı isimlerin olduğun biliyorum, Furkan Banaz ismiyle beraber beni arayanlar oldu, Bursaspor'a başkan oluyorsunuz diye kanunen bu mümkün değil." dedi.

Editör: Haber Merkezi