Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş "Öyle bir lig varki, 6. sıradaki takım ile düşme hattındaki takımlar arsında 3 maçta değişecek bir ara var. Her kes Bursaspor'u başarısız alıgılıyor, bende çok barışılı olduğunu söylemiyorum ama, 3 tane maç kazansınız kendinizi 6. sırada bulacaksınız. 3 tane maç kaybetseniz kendinizi düşme hattında bulacaksınız. Allah göstermesin gördük kendimizi bir hafta düşme hattında.

Bir kere seviniyorum altyapıdan en fazla futbolcu olan ve en az yabancı oyuncu ile oynayan takımız. Bunlar önemli avantajlar ama Bursaspor şampiyonluğu görmüş bir takım, Bursaspor daha fazlasını istiyor.

Benim öyle bir planlamam yok

Alınan kongre kararı hakkındaki düşüncelerini dile getiren Alinur Aktaş "Başkan Ali Ay sene sonu itibariyle bir kongre kararından bahsetti. Nihayetinde bu kulübün bir başkanı olacak, yönetimi olacak. Benim öyle bir planlamam yok. Ben sadece yasal çerçevede ne destek verebiliriz, ne katkı sağlayabiliriz, ben bunun derdi ve hesabı içerisindeyim" dedi.

Ben çok meraklı değilim

"Stadyumun isim hakkı, Stadyumun altındaki dükkanlardan ses seda yok. Yanlış anlamışmasın birileri dedikodu yapıyor kantin işletmesini BURFAŞ işletiyormuş diye. Ben çok meraklı değilim. Talip olmadığı için biz işletiyoruz. Böyle bir ihtiyaç var ama yapan yok. Biz yapalım da sahip çıkalım, hem Bursasporada 3-5 kuruş kira verelim, katkı sağlayalım dedik."

Seçilen Başkan, Başkanımızdır

"Eğer birileri benden hoca ayarlamamı topçu, yönetim kurulu başkanı ayarlamamı bekliyorsa, ben bunu bugünde yapmayacağım, yarında yapmayacağım, öbürgünde yapmayacağım. Şehrin dinamikleri, Genel Kurul üyelerinin seçtiği başkan, başkanımızdır. Her türlü desteği yasal çerçevede yapmaya çalışırız ama Bursaspor'un tüm dinamikleriyle bu manada ciddi silkinmeye ihtiyacı var. Ben bu sene sonunda bu hamlenin yapılacağını düşünüyorum. İşlerinde biraz normalleşmesi ile beraber, seçim sonrasında yeni dönemin Bursaspor için daha hareketli olacağını düşünüyorum."

Bursaspor, Şampiyonluk görmüş bir takım

31 Mart seçimlerinden sonra hayata geçirecekleri projeler kapsamında, Stadyumla alakalı olanları tekrar hatırlatan Alinur Aktaş "Özellikle etrafındaki yollar, otoparklar, Timsah'ın kafası, bunları hepsini toparlamak ve derlemek bizim tabi en büyük hayalimiz. Bursaspor zaten maçlarını oynuyor burada, sıkıntı yok. Ama hem taraftar sıkıntısız olsun, hem alttaki dükkanlar dolsun. Yarın öbürgün hastane açılacak, bana göre o dükkanlar Bursaspor için ciddi bir gelir kapısı ve ateş pahası olacak. Dolayısıyla bu manada oranın bir yaşam alanına dönmesi, eksiklerinin giderilmesini istiyorum ama her şeyden önemlisi Bursaspor başarılı olmak zorunda. Bursaspor, Şampiyonluk görmüş bir takım." dedi.

Bence ligi ilk 10'da bitirebiliriz

'Bursaspor'un ligi nerede bitireceği' sorusu üzerine Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş "Bence ligi ilk 10'da bitirebiliriz. 10'nculuk ve yukarı olarak düşünüyorum. Çünkü puanlar çok yakın. Yeterki biz beklediğimiz istediğimiz puanları alalım, olmaması için hiç bir gerekçe yok." dedi.

Editör: Haber Merkezi