Bursada Bugün'ün sosyal medya hesabı Instagram'da yayımlanan Mehmet Ali Ekmekçi ve Serkan Yetişmişoğlu'nun hazırladığı "EvdeKal"anlara Futbol" programının konuğu Bursaspor'un şampiyon kadrosunda kaptanlık yapmış, şimdi de Türk futboluna teknik direktör olarak hizmet eden Ali Tandoğan oldu.

TAKIM ARKADAŞIM ÇORBA YAPTIRMIŞ

Yoğun katılım ve etkileşimin olduğu programda konuşan Ali Tandoğan, şampiyonluğun üzerinden 10 sene geçmesine rağmen kendisi için dün gibi geldiğini hatırlatırken, "Bizler Bursaspor'la o dönemde çok büyük bir başarı elde ettik. Bunun başlangıcı benim yarım dönemimde başladı. Çok iyi bir çıkış yakaladık. Takım içinde uyum devam etti.  Birbirimizin dilini çok iyi anlıyorduk. Volkan Şen, Sercan Yıldırım ve Ozan İpek çok saygılılardı. Maçtan önce 40 derece ateşle yatıyorum ertesi gün oynayamam. Ben yorganla terledim uyandım önüme arkadaşım evinde eşine çorba yaptırmış. Böyle böyle şampiyonluk geldi. Arkadaşlık çok keyifliydi" diye konuştu.

KAFATASIM GÖÇMÜŞTÜ

Şampiyonluk maçı öncesinde taraftarın tutumunun üzerlerinde baskı yerine rahatlık oluşturduğunu kaydeden Tandoğan, "Öyle olmasaydı baskıyla sıkıştırsaydı istediğimiz sonucu alamayabilirdik. İkinciliğin şampiyonluk değerinde olabileceği memnundu. Taraftar şampiyonlukta çok büyük faydası oldu. Bizler de varımızı yoğumuzu sahaya verdik. Çok arkadaşımızın kafası yarıldı, Antalyaspor maçında beyin kanaması geçirdim. Kafatasım göçük, suratım yamuktu. Bursaspor halkının ve taraftarının duası bizleri geri döndürdü. Volkan Şen'e çok fayda oldum, kendisi de bunu hala bana söyler. Yetenekli bir oyuncudur. Sercan da çok yetenekti ama futbola erken veda etti. İnsan çok üzülüyor bu yeteneklerin erkenden gitmesiyle" açıklamasını yaptı.

KOŞAMAYAN OYUNCULARI ALDIK

Şampiyonlar Ligi'nde Old Trafford'da oynadıkları Manchester United maçı ile görüşlerini açıklayan Bursaspor'un eski kaptanı, " Maçın başı ve sonunu hatırlıyorum. Manchester United ile boy ölçüşme şansımız yoktu. Bize gelen Nunez falan koşamıyordu. Koşamayan oyuncuları aldık. Şampiyon kadro korunup 4-5 kaliteli isim gelseydi şartlar çok başka olurdu" dedi.

ATATÜRK STADYUMU DAHA KEYİFLİYDİ

Atatürk Stadyumu'ndaki atmosferin farklı olduğuna vurgu yapan Ali Tandoğan, "Eski stadyumumuz daha keyifliydi. Çok büyük taraftar kitlesi geliyor inanılmaz baskı kuruluyor ama eski ambiyans daha keyifliydi belki yaşadığımız şampiyonluğun da rolü olabilir. Yeni stadın değerini bilmek lazım, Bursa'ya bu stadın gerekliliği var, taraftarın da böyle bir potansiyeli mevcut" diye konuştu.

UMUDUMU KESMİŞTİM

Futbol oynarken aktif oyunculuk döneminin bitmesinin ardından teknik direktörlüğe geçmeyi düşündüğünü kaydeden genç teknik adam, " Futbolu bıraktıktan sonra büyük boşluğa düşüyorsunuz. 1 sene geçti umudumu kaybederken Denizlispor'un başkanı Süleyman Akay bana teknik direktörlük teklifinde bulundu ben de kendisine tecrübem bulunmadığını söyledim. İlk etapta sportif direktör oldum. 8-9 hafta sonra başkan bana artık hocalık yapmam gerektiğini dile getirdi. Hoca ile futbolcu antrenmanda kavga edince bilet kesildi ve ben koltuğa oturdum. Önce Denizli, Şanlıurfa, Balıkesir ve Altay'da farklı başarılar elde ettim" açıklamasında bulundu.

SOSYAL MEDYA FUTBOLCUYU ETKİLİYOR

TFF 1'nci Lig'le ilgili değerlendirmelerde bulunan teknik direktör Ali Tandoğan, " Bu sene farklı bir lig oldu. 5 takım daha önce zirve mücadelesi içindeyken bu sene sayı arttı. Bence kolay bir lig ama nüanslarla kayıplar veriyorsunuz. Sosyal medyada çok aceleci bir yapı var. Hocalar çabuk yeniyor. Futbolculara kötü davranınca onların psikolojisi çöküyor. Sosyal medyadaki yorumlar futbolcu ve teknik direktörleri etkiler.  Futbolcuyken çok çalışmak zorundasınız vücut yıpranıyor. Teknik direktör taraftar, yönetici ve basın gibi bir sürü etmen var bunların hepsini doğru yönetmeniz gerekiyor. Hocalıkta hep sınavdasınız. Kulüplerde hoca sayısı arttığı için değişimler kolay olabiliyor" dedi.

BURSASPOR BU LİGDE OLMASI UTANÇ VERİCİ

Bursaspor ve başında teknik direktör olarak bulunan İbrahim Üzülmez'e dair görüşlerini paylaşan Tandoğan, " Bursaspor olduğu için çok başarılı olmasını istiyorum. Yeşil Beyazlıların ise oynanırsa ilk maçı Keçiören'le. Zor bir zemin. Bursaspor, Keçiören maçını kazanırsa yüzde 80 şampiyon olur. Zaten Yeşil Beyazlıların, bu durumda olması utanç verici bir durum. Şampiyonlar Ligi görmüş bir takım yönetim anlamında yanlışlar yapıp doğru transfer yapmayınca farklı insanları içeri sokunca Bursaspor'u çökerttiler. İşe bilen adamlara danışmadılar. Bursaspor'da hocalık yapmak kolay değil. Erzurum'da gördüğüm kaliteli ayaklar var. Hatay sürpriz yapıyor. Sıkıntı yaşarsa şampiyonluğu kaybedebilir" açıklamasında bulundu.

BİR GÜN BURSASPOR'UN BAŞINA GELECEĞİM

Teknik direktörlükle ilgili kariyer hedefini açıklayan Ali Tandoğan, " Bursaspor'da benimle ilgili bir karar alınırsa çok seve seve çalışmayı isterim. O duyguyu tatmadan ölmek istemiyorum. Bursaspor'un başına da Allah nasip ederse bir gün geleceğiz. Kalıcı bir yapı bırakmak istediğim için gelirim. Kafamdaki yapıyı oluşturacak bir yapıl olmayacaksa gelmem. Taraftarı çok seviyorum, onlara saygı duyuyorum. Bana ikinci baharımı yaşattılar. Herkesin hayal ettiği, o statta hoca olarak sahaya girmek...  Bunun değerini bilemeyenler de var. Bizleri oraya getirmek de kolay değil. Avrupa'da da hocalık yapma hedefim var. İngiltere ve İtalya'da olmak isterim mesela. Liverpool'un hocası Jürgen Klopp'a çok saygı duyuyorum. Coronavirüs'ün olduğu yerde liglerin kısa zamanda başlaması mümkün değil. Radikal kararlar da alınabilir. Azalma olursa mayıs gibi başlayabilir" diye konuştu.

BURSASPOR'DAN İFTİRALARLA AYRILDI

Futbolculuk döneminde Bursaspor'dan haksız yere ayrıldığının altını çizen Tandoğan, "Çok büyük iftiralara uğradık. İftiralara uğradığımızda arkamızda durması gerekenlerin susmasına şaşırdım. Kafatasımı patlatmışım o dönemde ölüm döşeğindeyim. Boyun kıkırdaklarımda kaymalar oluştu. İftira atılan insanın kendisini açıklaması gibi süreç yaşanıyor. O dönemde gitmemizle ilgili çok büyük haksızlıklar yapıldı" açıklamasında bulundu.

BEŞİKTAŞ'LA OLAN GERİLİME ANLAM VEREMİYORUM

Bursaspor ile Beşiktaş arasında yaşanan gerilime dair görüşlerini de paylaşan genç teknik adam, "Takımların birbiri arasında rekabet içinde olması güzel bir şey. Dünya bakın ne hale geldi. Bu birüs yüzünden hayatta kavganın hiçbir şey getirmediğini yaşıyoruz.  Bursaspor ile Beşiktaş aynı süreç içinde keyifli oluyordu zaten. Bana bunlar anlamsız geliyor. Rekabetin düşmanlık noktasında olmasına hiç gerek yok" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi