Bursada Bugün'ün Instagram hesabında Mehmet Ali Ekmekçi ve Serkan Yetişmişoğlu'nun büyük ilgi gören programı "EvdeKal"anlara Futbol"un konuğu Bursaspor'un eski oyuncularından Erkan Öncel oldu.

KORKUDAN TUVALETE SAKLANDIM

Forvet olarak başladığı futbolculuk kariyerinin sol bek mevkiine geçmesiyle değiştiğini vurgulayan Öncel, " Arkadaşlarla takıldığımız için Eskişehirspor maçı gecesi uyuyamadım yarım yamalak uykuyla gittim. İlk yarı sonunda 1-0 mağluptuk. Soyunma odasında Hasan Bora ve Özmetin Erkut hocalarımız bağırıp çağırıyordu. Ben de tuvalete saklandım. Sonra hocalar beni kulağım ve saçımdan çekip tuvaletten çıkarıp, yenilmemiz halinde Bursaspor kariyerimin biteceği tehdidinde bulundular. Ben de ikinci yarı 3 gol attım" açıklamasında bulundu.

BURSASPOR'UN MODELİ YOK

Bursaspor'un kendi dönemindeki altın jenerasyon altyapı oyuncularının A Takım'a çıkarılmamasının şampiyonluğa mal olduğunu aktaran Erkan Öncel, " Bursaspor'un bir modelinin oluşması gerekiyor. Teknik kadro ve yönetimde bir sistem oluşmalı. Teknik adamlar kolaya kaçıp transfere dayalı sistem kurmaya çalışıyorlar. 2009-2010'da tesadüflerle oluşan harman, 1980'li yıllarda yakalanmıştı. O dönemde genç oyunculara özgüven verilemedi. Altay ile oynadığımız Türkiye Kupası finalinde oynamadım içimde yaradır o. Son maçta sakatlanıp iyileştim ama teknik direktör Toma'ya kızarak Rize deplasmanına gitmedim. Çarşıda esnaf tavır yaptı. Gazetede 'kadro dışı kaldığım' yazıyordu" dedi.

TİMSAH KENDİ GERÇEĞİNİ REDDETTİ

Bursaspor'un içinde bulunduğu ekonomik durumu da değerlendiren Erkan Öncel, "Bursaspor gerçeğini bulmuş ama sürekli reddetti. 1976'da Vakıfköy Tesisleri kurulduğunda çalışmaya orada başladık. Altyapıya göstermelik baktılar. Şampiyonluk sezonundaki kadro tesadüfen iyi isimlerin bir arada olmasıydı. Başarıya aç tecrübeliler ile altyapıdan gelen oyuncular iyi bir harman olmuştu. 2010 yılından sonra iniş başladı. Bursaspor transferle sempati yakalamaya çalışıp, kendini ifade etmeye çalışan hatalı kulüplerin peşinden gidince 450 milyon lira gibi bir borç oluştu. Onca yanlışa rağmen 1 milyar lira bile olabilirdi. Yapılan transfer hatalarından bu hale geldik ve küme düştük" dedi.

ALİ AY'I ŞEHRİN AĞABEYLERİ DESTEKLEDİ

Bursaspor'un merhum şampiyon başkanı İbrahim Yazıcı'nın ardından gelen yönetimlerin futbolu camianın içinden gelen profesyonellere emanet etme cesaretini gösteremediğini kaydeden Öncel, "Erkan Körüstan da Recep Bölükbaşı da Ali Ay da bunu yapmadı. Bunu yapmayanlar bence kulübe ihanet etmiştir. Ali Ay sevdiğim bir insan, bilmediğinden işin içinden çıkamadı. Ay'ın ikinci dönemliğe adaylığını koyduğu süreçte Hüseyin Akdemir beni listesine aldığını söyledi. Taraftarın dedikodudan sıkıldığını gördük onlar da kandırılmaktan bıkmış. Ali Ay alışılagelmişin dışında bir başkan profili çizdi. Cebinden çok para verdi. Ali Ay şehrin ağabeyleri tarafından desteklendi ve devam etti. Trabzonspor maçından sonra bırakmalıydı. Özeleştiri yaptığı zaman son maçta kümede kaldığımız Trabzonspor maçından sonra bırakması gerektiğini bana itiraf etti. Bursaspor Başkanı, genel kurulda üyelikten atılma gibi bir durumla karşı karşıya kalmamalıydı. Ali Ay da çok üzüldü ve 'gerçekten bunu hak etmedim' dedi. Çok hata yaptığı için bu duruma geldi" açıklamasını yaptı.

BURSASPOR SÜPER LİG'E ÇIKACAK

Bursaspor'un her koşulda Süper Lig'e çıkacağına inandığını vurgulayan Erkan Öncel, " Amatörden takım yapsak onlar bile çıkar. Bursaspor'un her ligde ağırlığı var" dedi. Kubilay'ın eksiklerini tamamlaması halinde iyi bir santrafor olacağını kaydeden Öncel, Ali Akman'ın da futbolcu kumaşına sahip olduğunu ifade etti. Bursaspor'un unutulmaz oyuncusu, liglerin Coronavirüs nedeniyle tescil edilmesine sıcak bakmadığını açıkladı. Erkan Öncel ayrıca kulüpte kendisine layık görülen bir görevi ilerleyen dönemlerde zevkle kabul edeceğini sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi