Bursaspor'un sözleşmeuzatma tekliflerini reddederek, yeşil beyazlı formayı giyerken kulüpten habersiz olarak Alman ekibi E.Frankfurtla sözleşme imzalayan Ali Akman, Bursaspor kulübünce kadro dışı bırakılmış ve Vakıfköy Orhan Özselek Tesisleri'ne gönderilmişti. Yaşanan bu sürecin ardından dün Bursaspor Kulübünün Ali Akman'la sözleşmesinin "Kulübün menfaatleri doğrultusnda" fesh edildiği bilgisi Bursaspor Kulübünün yaptığı açıklama ile dün kamuoyuna duyuruldu. Yapılan duyuru detay verilmemesi yani sözleşmenin ne şartlarda fesh edildiğinin detaylı olarak açıklanmaması Bursaspor Kamuoyunda soru işaretlerine neden olmuş ve detaylı bir açıklama yapılması istenmişti.

Bu konuda araştırma yapan Bursa.Com Spor Servisinin edindiği bilgiler ise şöyle...

Futbolcu Ali Akman'ın avukatları kadro dışı kararının iptali için Bursaspor Kulübüne ihtar çekiyorlar. Avukatlar İhtarın dikkate alınmaması durumunda Bursaspor'un 'Haksız kadro dışı' uygulaması nedeniyelE yetiştirme  bedeli alamayacağını ifade ediyorlar. 

Bursaspor Teknik Direktörü Mustafa Er ise Ali Akman'ı tekrar kadroda görmek istemediğini ifade edince. Bursasporlu yöneticiler Ali Akman tarafıyla karşılıklı olarak sözleşme fesh etme kararı alıyorlar. Bu görüşmelerin sonrasında yapılan anlaşma ile de Bursaspor Kulübü Ali Akman transferinden 304 bin Euro yetiştirme bedeli almaya hak kazanıyor. 

Alınan bir diğer bilgiye göre kulübe yapılacak bu ödeme, futbolcu ve personel alacaklarının bir kısmı için kullanılacak.

Bursa.Com

Editör: Haber Merkezi