Spor Toto Süper Lig'de bu sezon aldığı şanssız sonuçlarla kötü günler geçiren Bursaspor, düşme potasının bir sıra üzerinde ligde kalma mücadelesi veriyor.

26. Hafta itibariyle 28 puanla 16. sıradaki Göztepe'nin sadece 1 puan üzerinde bulunan Yeşil-beyazlılar düşme tehlikesini derinden yaşıyor. Kötü gidişat camiayı tedirgin ederken, taraftarlar ise takımın ligde kalıp kalmayacağı konusunda görüş ayrılıklarında bulunuyor. Yeşil-beyazlıların bu sezonki gidişatı, camianın farklı bir gözle nasıl görüldüğü ve sezon sonundaki durumu hakkında Türk futbolunun iki usta ismi yorumladı.

Ekranların ilgiyle takip edilen spor yorumcusu ve eski hakem Ahmet Çakar, Bursaspor'un düşme ihtimaliyle ilgili çok da iyimser yorumlarda bulunmadı.

Ahmet Çakar şunları söyledi: "Trabzonspor, Eskişehirspor ve Bursaspor büyük camialar. Özellikle futbolun çok sevildiği kentler. Bursaspor, Türkiye'nin 5. büyük takımı. Çünkü şampiyonluk yaşamış bir takım. Bir an önce camianın kenetlenerek olumsuz havayı üzerinden atması gerekiyor. Bursaspor'a genel olarak baktığımızda iyi futbol oynamıyor. Son Galatasaray maçında 2-0 öne geçmesine rağmen maçı kaybettiler. Üstelik ilk yarıda karşısında çok kötü oynayan bir Galatasaray vardı. Süper Lig'de Erzurumspor ve Akhisar düştü gibi gözüküyor. Bunlara bir takım daha eklenecek. Düşüncem bu, ya Ankaragücü ya da Bursaspor olacak. Diğer adı geçen takım Göztepe. Bence Göztepe düşmez. Çünkü evinde oynayacağı maç sayısı onlar için büyük avantaj olacak. Bursaspor'un düşme oranı yüzde 30-40! Bu da düşmeye en büyük aday olduğunu gösteriyor."

VURAL: 'TÜYLERİM DİKEN DİKEN OLDU'

Bir dönem Bursaspor'u da çalıştıran başarılı teknik adam Yılmaz Vural ise ligde Bursaspor'un geride kalan maçlarında camianın kenetlenmesi gerektiğini belirterek şunları kaydetti: "Bursa kenti futbolu seven ve futbol tutkunu bir yer. Son Galatasaray maçını tribünde izledim. Özelikle Teksas'ın tribün şovu tüylerimi diken diken etti. Aslında takımı beğendim. Bursaspor'un net penaltısı verilmedi. Durum böyle olunca maçın akışı değişti. Şampiyonluk yaşamış bir takımın ligden düşmesi bu kadar kolay değil. Camia kenetlendiği zaman Bursaspor'un başaramayacağı hedef yok diye düşünüyorum. Bundan dolayı da Bursaspor, cami,a olarak bir an önce kenetlenerek çıkışa geçmeli" dedi.

Osman Korkmaz/Bursa Hayat

Editör: Haber Merkezi