Bursaspor'umuz 97 gün sonra lige geri dönüyor. Keçiören deplasmanıyla başlayacak olan süreç, 19 Temmuz'da Hatayspor deplasmanıyla son bulacak.

Bu hafta başlayan Süper Lig maçlarına baktığımızda çoğu takımın kaldığı yerden devam edebildiğini gördüm. Umarım bizler, tam kadro sağlıklıyken oluşacak takımla, bıraktığımız yerden çok ileride başlayarak ligin tozunu alırız. Keçiören maçı için saha zemininin suni olması dışında gözüken bir olumsuzluk yok. Direnç göstermeye çalışsalar da bizdeki isteğin ve baskının önünde durabileceklerine inanmıyorum. Hatta bir ileri taşıyayım iddiamı, ben kalan 6 maçtan da 3'er puan alarak 18 puan toplayacağımıza inanıyorum. Teknik analizler, daha reel değerlendirmeler yapıldığında 18 puan zorda gözüküyor biliyorum ama "varoluş" mücadelesi verecek olan Bursaspor, tüm istatistikleri yıkacaktır kalan maçlarda. Buna ruhen inanıyorum.

Tecrübe her zaman katkı sağlar.

İbrahim Hoca, hem genç ve dinamik isimlerden hem de tecrübeli isimlerden doğru faydalanacaktır. Üstelik 5 oyuncu değiştirme hakkı da var artık. Bizim için önemli olan sahada adaletli bir yarışın olması. Hakkımız yenmesin yeter. Bu adalet  tabii ki tüm takımlar için lazım ama canı en çok yanan Bursaspor için daha çok lazım.

Hata yapan futbolcular kadar hakemler de olacak tabi ama neticeyi etkileyecek bariz hatalardan ve art niyetlerden bundan sonra da canımız yansın istemiyorum.

Ligin şimdiye bitmiş olması, transfer gündemlerinin konuşuluyor olması lazımdı tabi ama önce insan sağlığı önemli. Umarım bu süreci de sağlıklı bir şekilde atlatırız oyuncusundan taraftarına kadar.

Hepimizin aklında bir sürü soru işaretleri var elbet.

Süper Lig'e çıkış biletini aldıktan sonraki süreç de en çok merak edilenlerden. O günler geldiğinde de onlara kafa yoracağız. Şimdilik, bekletilmesi mümkün olan tüm sorunları bekletip, bu kritik 6 maçlık süreçte takımımıza tam destek olmalıyız. Yine yazmadan edemeyeceğim, sosyal medyadaki tek bir kelime bile bazen çığ gibi yuvarlanıp, ortalığı yıkıp dökebiliyor. Paylaşımlarımıza her zaman dikkat edelim. Desteklerimizi dile getirelim. Kime kızgınlığımız varsa az daha sabredelim ve önce şu takımı ait olduğu lige bir geri çıkaralım.

Hazır fırsat bulmuşken buradan da yazayım. Bursasporx.com'un Facebook Sayfası'nda yayımlanan "Dersimiz Futbol" programımızı, hafta sonları maçlar oynanacağı için hafta içine aldık. Bu zamana kadar gösterdiğiniz ilgiye de ayrıca teşekkür ederim. Kendi imkanlarımızla evden yaptığımız ama amatörce olsa da keyif veren yayınlar oldu. Umarım devam ederiz sizlerle buluşmaya.

Saygılarımla.