Maç öncesine kadar her şey yolunda giderken, Yalçın Koşukavak ile ilgili anlamsız bir şekilde bir iki yazı ile karşılaştık bazı gazeteci-yazarlar tarafından kaleme alınan. Hele birine hiç anlam veremedim. Haddimize değil elbet ama o yazıdaki üslup ve hitabet terbiye sınırlarını oldukça zorlamış vaziyetteydi. İşin en ilginç tarafı ise Bursaspor’un düşmesine kadar sebep olan o süreçte, ne eski yönetimler, ne eski hocalar için hiçbir eleştiri yazısını göremedik o gazeteci-yazarın. Herşey yolunda giderken o yazı “Kocaman” bir yanlıştı bana göre.

Hele maça sadece bir gün kala TFF’den gelen 3 puan silme cezası! Bir karabulut gibi çöktü üzerimize. Bir anda gerçekleşen her iki olay da, sezon başından beri tavan yapmış olan moralleri bir anda dibe çekiverdi. İşte bu nokta da favori olarak göründüğümüz maçta farklı sonuçların çıkabilme ihtimalini güçlendirdi. Bu kadarını beklemiyor olsak ta ağır bir mağlubiyet ile ayrıldık sahadan.

Bursaspor yönetimi için TFF’den gelen bu karar sürpriz değildi elbet. Eğer bu kulübün yöneticiliğini yapıyorlarsa bundan mutlaka haberleri vardı. Anlamadığım, neden böyle bir tehlikeden bahsedip camiayı buna hazırlamadılar. Soğuk duş etkisiyle gelen bu haber bu şekilde daha iyi mi oldu? Kesinlikle hayır! Hadi bunu bir kenara bırakalım, bu kararın bir kaç gün öncesinde, basında bu konuyla ilgili tehlikenin geçtiğini ifade eden haberlerde nereden çıktı? Bazı internet sitelerine yalan haber mi yaptırıldı? TFF’den gelen puan cezası olayının tüm süreçleri Bursaspor yönetimi tarafından acil olarak ve mutlaka kamuoyu ile paylaşılmalı. Camia, yönetimin bu cezanın ortadan kaldırılması için ne gibi çalışmalar yaptı, ya da yapamadı bilmek istiyor! Böyle bir durum neden son ana kadar Bursaspor kamuoyundan gizlendi, bilmek istiyor! Bursaspor yönetimi tüm şeffaflığıyla bu konuya bir açıklama getirmeli!

Tabi bir de şöyle bir durum var. Kulubün bugünlere düşmesinde başrol oynayan Ali Ay ve yönetiminin hakkından gelemeyen camiamız en ufak bir olumsuzlukta Mesut Mestan ve ekibini acımasızca eleştirdiğinde gerçekten çok canım sıkılıyor. Beyler, kimse çıkmadı meydana dikkatinizi çekerim. O çıktı, o ateşten gömleği bile bile giydi. Bizler herkesi bu derece bilinçsiz eleştirirsek yarın bu kulübe başkanlık yapacak adam bulamayacak duruma geliriz. O başkanlık dediğiniz şey de öyle senin, benim, bizim pek yapabileceğimiz işler değil, bunu böyle bilelim.

Adana Demirspor maçını es  geçiyorum. Bu maç ile ilgili konuşacak da çok fazla bir şey yok zaten. Futbol akılı sahada olamayan bir Bursaspor’u mağlup ettiler sadece. Hepsi bu! Fakat esas sıkıntı bu hafta tam -6 puan kaybetmiş olmamız!

Yalçın hoca ekibi ve futbolcuları ile birlikte bu krizi en kısa sürede aşıp galibiyetler serisine yeniden başlayacaktır. Benim inancım bu yönde. Şampiyonluk parolası olan bir takım için ilk 5 haftada 2 mağlubiyet çok görülebilir. Bursaspor Lig A’dan SüperLig’e şampiyon olarak çıktığında sadece 5 mağlubiyeti vardı.  Ancak bir de şu yönden bakalım, Lig’in 5 haftası tamamlandı, mağlubiyet yüzü görmeyen tek takım Adana Demirspor. Yani ligdeki hemen hemen tüm takımlar mağlubiyeti tattı. O yüzden henüz çok erken.

Bizler taraftarlar olarak inancımızı yitirmeyeceğiz. Maddi manevi destek olmaya devam edeceğiz. Ve bu sezon sonunda Bursaspor’umuzu hep birlikte ait olduğu yere çıkaracağız.

Editör: Haber Merkezi